FREDERICIA

Tretten hold fra USA, Estland og fra Skandinavien er klar til international dyst i landart på Fredericia Vold – Video

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Det tegner til at blive en rigtig spændende international dyst i landart i Fredericia, der starter om knap fire uger og afvikles i dagene fra 1. til 4. juli 2021. 26 florister fra fem lande har tilmeldt sig årets 6. Juli Cup, alt imens flere florister fra blandt andet Canada, Ukraine og Italien står på venteliste til næste år.  

Der er lagt op til en spændende international dyst i disciplinen landart, når skrappe florister fra forskellige dele af verden kommer til Fredericia i dagene fra den 1. til den 4. juli 2021 for at deltage i årets 6. Juli Cup. På trods af corona og rejserestriktioner har overvældende mange florister tilmeldt sig den internationale konkurrence, der skal foregå på voldterrænet i Fredericia. Der er tilmeldt 13 hold – ét fra USA, ét fra Estland, to Sverige, to fra Norge og syv hold fra Danmark. Desuden kommer konkurrencens to dommere fra Norge. 

Det er et fagligt super stærkt hold – 13 teams. Det må vist siges at være rigtig godt i en corona-tid, hvor flere florister fra udlandet har vist interesse, men ikke turde melde til af hensyn til restriktioner. Vi er meget tilfredse, det bliver en spændende konkurrence, fortæller en af arrangørerne, florist og blomster-handler Lene Møller Christiansen, Iris Blomster.

Skeptiske i starten med kort tidsfrist

– Jeg må tilstå, at jeg var skeptisk, da vi sammen med Fredericia Kommune satte dette projekt i gang i det tidlige forår. Den meget store usikkerhed, som den globale pandemi fortsat skaber i forhold til at rejse, ville gøre det svært at trække deltagere til, tænkte vi. Men vi var opsatte på at gøre forsøget. Og jeg må i dag sige, at jeg er overvældet. På relativ kort tid står vi med nogle af de bedste florister på deres felt til den første internationale konkurrence i landart. 18 deltager og 9 hold indtil nu, det er meget flot.

– To florister i Ukraine ville gerne have deltaget, vi har ligeledes et hold fra Italien, der var klar til at rejse, og en meget dygtig florist fra Canada, som deltog i 6. Juli Cup i 2006 – 2008 har også planer om at deltage. Således tegner der sig allerede nu et mindst lige så stærkt og interessant deltagerfelt til næste års 6. Juli Cup, når der ikke længere er rejserestriktioner, der besværliggør rejseplanlægning. 

Lene Møller Christiansen lægger ikke skjul på, at mange af de tilmeldte florister, ønsker at deltage, fordi de enten har deltaget i 6. Juli Cup´en tilbage i 2006 til 2008, eller ganske enkelt fordi de har hørt om konkurrencerne dengang i Fredericia. 

– Dengang var det konkurrencer med tre opgaver, blandt andet en landart-opgave på volden. I år er det kun én opgave – en landart-opgave på det historiske voldterræn, som deltagerne skal arbejde på i tre dage. Dengang i årene fra 2006 til 2008 deltog og vandt flere af de florister, som også deltagere i år. Der er ingen tvivl om, at vi dengang sammen med Fredericia Kommune skabte en spændende og eftertragtet konkurrence, som mange i princippet har siddet og ventet på, skulle blive genoplivet. Det er min klare fornemmelse. Og der er spænding. Deltagerne fra USA har netop skrevet og begejstret fortalt, at flybilletten er købt. De er klar til afgang, fastslår Lene Møller Christiansen, der i år arrangerer den internationale konkurrence i samarbejde med journalist Thomas Kvist Christiansen, Kvist Kommunikation, og Fredericia Kommune.  

Ved konkurrencen, der foregår i dagene fra den 1. til den 4. juli 2021, vil der være et særligt fokus på biodiversitet. I landart-opgaven skal der kreativt arbejdes med biodiversiteten på volden. Konkurrencen sættes i gang om formiddagen den 1. juli, og derefter vil man kunne opleve floristerne arbejde på den del af volden, der går fra Den Hvide Bro til DSB´s Mindelund omkring henholdsvis Slesvigs Bastion og Holstens Bastion. Der vil foregå forskellige aktiviteter i forbindelse med konkurrencen, ligesom det vil være muligt at komme på særlig guidede ture rundt til de 10-12 hold, der vil arbejde med konkurrencen rundt på voldterrænnet.  

Tanken med 6. Juli Cup har fra starten været, og er stadig, at lave en farverig og spændende start på de årlige 6. Juli-dage i Fredericia – mindefesten for udfaldet fra Fredericia den 5. og 6. juli 1849.  

Deltagernes kreative arbejder vil blive bedømt af to norske dommere samt af en repræsentant fra Fredericia Kommune. Vinderne af konkurrencen vil blive kåret den 4. juli ved en festlig ceremoni på Landsoldatpladsen.

På konkurrencens Facebook-side ”6. Juli Cup Fredericia” kan man læse om hvert enkelt deltagerhold.

International Landark konkurrence er på programmet til 6. Juli Cup. Foto: DanmarkC TV