FREDERICIA

6200 husstande berørt indenfor voldene: – Kog dit vand, lyder det fra TREFOR

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Alle inden for voldene i Fredericia skal de kommende dage koge vandet

Lørdag viste en rutinemæssig test hos TREFOR Vand et forhøjet bakterietal i vandet ved Kaltofte Vandtårn, og derfor udsteder myndighederne en kogeanbefaling, oplyses det i en pressemeddelelse fra TREFOR Vand.

Den rutinemæssige test viste lørdag formiddag, at vandet i Kaltofte Vandtårn i Fredericia har for høje bakterieværdier. Derfor eksekverer TREFOR Vand en kogeanbefaling, som er udstedt af myndighederne på baggrund af bakteriefundet. Kogeanbefalingen gælder både private og virksomheder i området inden for voldene i Fredericia fra Kongens Port til Danmarks Port.

– Vi tager situationen meget alvorligt, og tager alle forholdsregler, mens vi undersøger, hvad der ligger til grund for testresultatet. Derfor henstiller vi til, at alle koger vandet, indtil vi igen har rene vandprøver. Det vil vi tidligst have i løbet af onsdag, så folk må desværre væbne sig med tålmodighed, siger Lars Skjerning, der er vandforsyningschef i TREFOR Vand.

Det er endnu uvist, hvad der har forårsaget det forhøjede bakterietal, men det er TREFOR Vands fagfolk i færd med at klarlægge.

– Lige nu skal vi have undersøgt, hvad der er årsagen, og vi tager blandt andet en række test for at følge udviklingen i bakterietallet. Vi tager alle forholdsregler, og tallene skal være tilbage på normal, inden vi kan ophæve kogeanbefalingen igen. Det bliver opgaven over de næste par dage, lyder det fra vandforsyningschefen.

Kogeanbefalingen omfatter cirka 6.200 husstande og virksomheder i området inden for voldene i Fredericia. Kunder, der er tilmeldt på TREFORs SMS-service, får direkte besked. Man kan tilmelde sig SMS-servicen på www.sms-service.dk  

Hvad er en koge-anbefaling?

Myndighederne kan vælge at pålægge vandforsyningerne at udstede en kogeanbefaling, hvis der er risiko for, at vandet et givent område er forurenet. Det betyder, at fagfolk anbefaler, at borgere koger vandet, inden det drikkes eller bruges til madlavning.

To minutters kogning dræber bakterierne i vandet. Kogeanbefalingen opretholdes indtil nye prøver viser, at forureningen er ophørt. Vandet må gerne bruges til tøjvask og rengøring, og til personlig hygiejne, så længe vandet ikke kommer i munden.

På trefor.dk kan du følge udviklingen og læse mere om, hvordan du skal forholde dig til kogeanbefalingen, ligesom TREFOR Vand løbende orienterer via det sociale medie X under profilen “TREFOR Driftovervågning”.

De næste dage anbefaler TREFOR Vand at man koger sit vand inden for voldene. Arkivfoto: DanmarkC TV