FREDERICIA

Tre partier inviterer til bredt borgerligt valgforbund

Af DanmarkC TV

Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance er gået sammen om at starte et borgerligt valgforbund frem mod kommunalvalget i 2025 og inviterer alle partier med.

PRESSEMEDDELELSE: Der hersker i borgerlige kredse et stort ønske om at få et borgerligt flertal i Fredericia byråd, og dermed en borgerlig borgmester ved kommunalvalget i 2025. Det kræver god forberedelse og at aftalerne er på plads.

De tre partier allerede nu sat sig i førersædet for at samle de borgerlige partier i et valgforbund og håbet er, at valgforbundet bliver så bredt som muligt.

”Det er vigtigt at understrege, det handler om at undgå borgerligt stemmespild og at forpligte sig til at pege på en borgerlig borgmester, når vi står med et borgerligt flertal efter valget” udtaler gruppeformand for den konservative byrådsgruppe, Tommy Rachlitz Nielsen og uddyber ”Der ligger ikke andre forpligtelser i det end det, og så ønsker vi at sætte nogle tydelige pejlemærker op for, hvor et borgerligt flertal vil føre Fredericia hen”.

Det er de tre partiers håb, at alle partier med borgerligt islæt kan støtte op om valgforbundet. Ved sidste valg lykkedes det ikke at få alle partier om bord, og det håber vi, at vi kan denne gang, ved at gøre det til et fælles projekt.

Susanne Eilersen, gruppeformand for Dansk Folkepartis byrådsgruppe glæder sig over at være med til at samle de borgerlige partier i Fredericia: ”Det er altafgørende for os, at vi undgår stemmespild og sikre vælgerne, at uanset hvem de stemmer på i vores valgforbund, så bliver stemmen ikke spildt. Det er et stærkt signal til vælgerne om, at det borgerlige Fredericia står sammen om at vælte det røde flertal og sikre en ny borgerlig retning”.

Det der er fælles for de borgerlige partier er, at vi har ambitioner på Fredericias vegne, og at vi har behov for en tydelig borgerlig linje. Det vil vi arbejde målrettet på at bevise op til kommunalvalget og føre ud i livet efter valget.

Poul Rand, lokalforeningsformand for Liberal Alliance i Fredericia er klar i mæglet: ”Vi har betydelig medlemsfremgang i Fredericia og på landsplan og arbejder målrettet for at komme i byrådet. Det er afgørende for os, at vi kan være med til at sikre en langt tydeligere borgerlig-liberal linje. Vi finder et valgforbund blandt de borgerlige partier afgørende, men vil også gøre det klart, at vi ikke vil pege på en borgmester før valgresultatet foreligger”.

De tre partier rækker ud til Venstre, Nye Borgerlige, Det Radikale Venstre, Moderaterne og Danmarks Demokraterne og inviterer dem til dialog om valgforbundet, ligesom andre borgerlige lister og partier også er velkommen til kaffe.