Politiets døgnrapport

Tre drenge anholdt for at kaste afløbsrens mod far og datter i Prinsessegade

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Tre drenge er tidligere i dag anholdt og sigtet for vold. Se voldsparagraffer og strafferamme nederst i artiklen

DanmarkC TV fortalte i formiddags, at tre drenge omkring de 15 år i går aftes kl. 19.30 kastede ætsende afløbsrens ned fra P-huset ‘Axel Domus’ i Prinsessegade. De ramte en far og datter der gik på fortorvet, og var på vej ind ad indgangen.

Far og datter, på henholdsvis 47 og 17 år måtte efterfølgende til behandling på skadestue for første og anden grads brandsår i ansigtet!

Politiet meldte allerede ud i morges, at der var videoptagelser af drengene, og særligt den ene som på videoen ses bærende på en flaske afløbsrens. Pågældende dreng er i forvejen kendt af politiet.

Om drengene selv har meldt sig ved politiet, eller politiet fandt frem til dem, er ikke oplyst. De sidder i øjeblikket stadig til afhøring.

Vicepolitiinspektør Mikkel Ross sagde i morges: “Det her tager vi meget, meget alvorligt. Der er tale om kvalificeret vold, og vi søger ham aktivt.“.

Vagtchefen ved Sydøstjyllands Politi er ikke orienteret om hvilken voldsparagraf de tre drenge sigtets efter.


De to voldsparagraffer:

Straffelovens § 244:

Den, som øver vold mod eller på anden måde angriber en andens legeme, straffes med bøde eller fængsel indtil 3 år

Oftest vil der være tale om vold efter § 244, hvis der er tale om simpel vold, hvor der ikke er blevet brugt en genstand til at udøve volden, og hvis volden ikke er blevet påført på særligt følsomme områder af kroppen, f.eks. i hovedet.

F.eks. vil det være § 244 vold, hvis man giver en person en lussing eller knytnæveslag.

Straffelovens § 245:

” Den, som udøver et legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter eller gør sig skyldig i mishandling, straffes med fængsel indtil 6 år. Har et sådant legemsangreb haft betydelig skade på legeme eller helbred til følge, skal dette betragtes som en særligt skærpende omstændighed.

Stk. 2. Den, som uden for de i stk. 1 nævnte tilfælde tilføjer en anden person skade på legeme eller helbred, straffes med fængsel indtil 6 år”

Der er tale om § 245 vold, hvis der er blevet benyttet en genstand eller offeret er blevet slået i særligt følsomme områder, f.eks. i hovedet. F.eks. vil det være § 245 vold, hvis man slår en anden person i hovedet med en flaske eller slår på kroppen med et bat.

Kilde: forsvaren.dk ved Advokatfirmaet Erbil G.E. Kaya