TRAFIKKEN

Travl weekend i vente på vejene

Fredag starter skolerne efterårsferie, og det kan give øget trafik – særligt på motorvejene

På fredag starter skolernes efterårsferie, og det skaber traditionelt tæt trafik ved de større byer og på E20 Fynske Motorvej, når familierne kører på efterårsferie. Derfor anbefaler Vejdirektoratet, at man fredag eftermiddag så vidt muligt kører uden for tidsrummet fra kl. 14.00 – 18.00.

Derudover vil der også være udsigt til tæt trafik og forlænget rejsetid lørdag den 16. oktober, der forventes at blive feriens største rejsedag.

Især må man forvente tæt trafik på Fynske Motorvej mellem Odense og Middelfart, på E45 Østjyske Motorvej ved Kolding samt på ruterne mod de større sommerhusområder. Vores rejseråd er derfor, at man kører uden for tidsrummet fra kl. 11.00 – 14.00, hvis det er muligt.

Feriens hjemrejsetrafik vil hovedsageligt finde sted lørdag den 23. oktober, hvor trafikanterne må påregne tæt trafik og risiko for mindre kødannelser på motorvejene omkring Kolding og på den vestlige del af Fynske Motorvej.

I sommerhusområderne kan man også opleve en større mængde trafik på denne dag, og vi anbefaler derfor, at man kører uden for tidsrummet kl. 11.00 – 14.00.

Den gode nyhed til især pendlerne er, at Vejdirektoratet forventer færre biler på vejene og mindre trafik i myldretiden i de resterende dage af efterårsferien, hvilket vil betyde kortere rejsetid end sædvanligt på disse dage.

Hold dig opdateret på trafiksituationen

Der kan altid opstå kø og forlænget rejsetid pga. uheld, dårligt vejr eller andre uforudsete hændelser, og risikoen er større, når der er mange biler på vejene.

Derfor anbefaler vi, at man altid holder sig orienteret om den aktuelle trafiksituation både før og under køreturen, hvilket du blandt andet kan gøre på www.trafikinfo.dk eller ved at lytte til P4 Trafik.

Læs hele Vejdirektoratets trafikprognose for efterårsferien.