FREDERICIA

TRAFIKBUDSKABER MALES PÅ P-BÅSE

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Fredericia Kommune bruger alternative metoder til at få flere til at blive opmærksomme bag rattet

P-bås orangeDet er fristende for mange at tjekke mobilen, taste på GPS’en eller rode med radioen, mens man kører i trafikken og har travlt, men alt for ofte går det galt. I 35 % af dødsulykkerne på vejene er uopmærksomhed en medvirkende årsag til, at ulykken sker.

Fra uge 38 til 40 gennemfører Fredericia Kommune derfor en uopmærksomhedskampagne over for de ansatte i kommunen, som via klistermærker, postkort, plakater og film vil blive mindet om, hvor vigtigt det er at have fuld opmærksomhed på trafikken, når man sætter sig bag rattet.

Kampagnen er et led i den landsdækkende kampagne ”Kør bil, når du kører bil”, som Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension står bag.

Trafikbudskab på P-båse

Fredericia Kommune vil også male kampagnebudskabet på udvalgte P-båse på Norgesgade Nord og Biancas Plads, hvor mange ansatte og andre borgere kommer forbi hver dag.

”Det er en anderledes og synlig måde at få sat fokus på det alvorlige problem, som uopmærksomhed i trafikken er. Budskabet er enkelt – det gælder om at have hænderne på rattet og øjnene på vejen – fokus på selve det at køre bil. Så må man sætte håret eller sms’se på et andet tidspunkt. Det vil vi gerne huske både vores ansatte og borgerne på lige inden, de sætter sig ind i bilen,” siger næstformand i By- og Teknikudvalget Steen Wrist Ørts.

 Det påvirker de ansatte

Tidligere i år har Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension gennemført lignende, interne trafikkampagner i en række større danske virksomheder. Resultatet viste, at 52 % af de ansatte bagefter sagde, at kampagnen havde påvirket deres kørsel, så de nu var mere opmærksomme i trafikken.

”Det virker, når kommunen og de ansatte selv går foran som gode eksempler i trafikken. Det hjælper os alle til at blive mere fokuserede og sikre trafikanter. Ved at sætte ind over for uopmærksomhed, bidrager Fredericia Kommune til at styrke trafiksikkerheden”, siger Ursula Friis, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik

Tid og sted: ­

Torsdag den 18. september kl. 12.30 på parkeringspladsen Norgesgade Nord.
(Norgesgade 12, 7000 Fredericia)

Fakta om uopmærksomhed:

  • Der er uopmærksomhed involveret i 35 % af dødsulykkerne (kilde: Vejdirektoratet).
  • Hvis du kører 50 km/t og tjekker din mobil i 5 sekunder, så svarer det til at køre 70 meter i blinde (kilde: Rådet for Sikker Trafik).
  • 46 % af bilisterne siger, at de har været ved at køre galt pga. uopmærksomhed (kilde: Rådet for Sikker Trafik).

 

Læs mere om den landsdækkende kampagne ”Kør bil, når du kører bil” på http://www.sikkertrafik.dk/Aktuelt/Kampagner/Kampagner/Uopmaerksomhed.aspx