Pressemeddelelse

Træningskamp viste stort udviklingspotentiale

Udgivet af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Bundesligaholdet Hamburger Rugby-Club, HRC, var i lørdags på besøg i Erritsø. Det fik klubbens førsteholdstrup en rigtig god træningskamp ud af. At der så ovenikøbet var rigtig god opbakning på tribunen og langs sidelinjen hen til klubhuset, gjorde bare dagen endnu bedre.

Normalt varer en rugbykamp 2 x 40 minutter. De to holds trænere blev dog enige om at forlænge til tre omgange med sammenlagt 100 minutters spilletid, så alle 50 spillere kom i aktion.

Fra starten af træningsopgøret stod det klart, at gæsterne stillede med et klassemandskab. Erritsøs cheftræner, Steve Atkins, havde forberedt sine spillere på udfordringen, vel vidende at der var niveauforskel. Før kampen havde han understreget, at det vigtigste ikke var resultatet, men værdifuld spilletid og erfaring, især for truppens yngste spillere. Det lykkedes, idet forward Silas Bielefeldt Paulsen og de to backs Adam Kvist og Nick Pokhodin virkelig bidrog med mandsmod og energi. Alle tre tilhører den talentfulde årgang, som i de seneste år har hentet DM-guld til klubbens ungdomsrækker. Nu træder de i karakter, når de spiller med klubbens ældre spillere.

Hos Erritsø var der comeback til uforfærdede Andreas Raun og veteran Michael Axø, imens holdkaptajn Thor Steendahl fra sin position som flyhalf sørgede for den variation i Erritsøs spil, der er så vigtig i moderne rugby.

Det blev som ventet udesejr. Resultatet blev 21 – 58. En rigtig god optakt til 2024-sæsonen blev det. En lørdag, hvor rugbyånden, samværet og det internationale venskab, stod i fokus.

Venskabskamp spillet lørdag den 24. februar 2024. 100 minutters rugby fordelt over tre omgange.

Erritsø GIF Rugby v Hamburger Rugby-Club: 21 – 58. Points for Erritsø: Thor Steendahl 6. Michael Friis Larsen, Per Søndergaard og Bula KeLi hver 5.