Kultur

Tina Turner, dronningen af Rock’n Roll er død i en alder af 83 år!

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

En karriere, der strakte sig over mere end 60 år, er slut, skriver bl.a. Sky News her til aften

Tina Turner, en af rockens mest berømte stemmer kendt for hits som “Proud Mary” og “The Best”, er død i en alder af 83 år efter en lang sygdom. Hun havde en karriere, der strakte sig over mere end 60 år, og hun vandt otte Grammy Awards og har en stjerne både på Hollywood Walk of Fame og St. Louis Walk of Fame.

Rigtig mange er vokset op med Tina Turners stemme, og de fleste husker sikkert den fantastiske “What’s Love Got To Do With It”, som ved seneste kontrol har haft over 195 millioner visninger bare på YouTube.

Tina Turner, der blev født som Anna Mae Bullock i Nutbush, Tennessee, blev rockens dronning. Hendes selvbiografi: “I, Tina”, blev til filmen “What’s Love Got To Do With It” i 1993, der dramatiserede hendes tumultariske forhold til Ike Turner.

I sin bog fra 1986 fortalte Tina Turner om misbrug, herunder at hun fik brækket næsen i løbet af sit ægteskab med Ike. Ike døde i december 2007, og Tina’s talskvinde blev citeret for at sige: “Tina er klar over, at Ike døde tidligere i dag. Hun har ikke haft kontakt med ham i 35 år. Der vil ikke blive yderligere kommentarer.”

Tina Turner har været syg de seneste år, og blev diagnosticeret med tarmkræft i 2016 og fik en nyretransplantation i 2017.

En fantastisk rock stemme er her ikke mere – dronning af rock’n roll sov ind den 24. maj 2023.

Nedenfor kan du se en hyldest til Tina Turner, fremført af det lokale orkester BAROCK ved deres 40-års jubilæums koncert.