Home Læserdebat Tillykke med whistleblower ordningen
Tillykke med whistleblower ordningen

Tillykke med whistleblower ordningen

0

Læserdebat af: Connie Maybrith Jørgensen, Havepladsvej 142, Fredericia – Spidskandidat for SF til kommunalvalget

I en tid, hvor det fyger om ørerne på Fredericias befolkning med mere eller mindre dybdegående undersøgelser af forholdende i Kommunen, er Byrådet nu endelig kommet i hus med etableringen af en whistleblower ordning.

En whistleblower ordning  som forlængst er blevet besluttet af EU.

Der henvises i offentliggørelsen til de mange sager omkring den tidligere borgmester, det siddende Byråd og Forvaltningen, som begrundelse for at man nu, kort tid før man er forpligtiget til det, får taget hul på etableringen. Tillykke med det!

SF bakker til fulde op om etableringen af en Whistleblower ordning. Vi bliver dog noget bekymrede over den model man vælger, hvor ikke kun de kommunalt ansatte, men også Fredericias borgere anonymt kan underette om sager, som man har grund til at tro ikke er som de bør være.

Whistleblower ordningen er opfundet for at give offentligt ansatte mulighed for at dele viden om ulovligheder og dårlig forvaltningsskik, som man som ansat er kommet i besiddelse af.

Dette uden den ansatte skal frygte at miste sit job. I Fredericia Kommune er vi mere end 50.000 borgere, vi kan derfor i SF være bekymrede for, at whistleblower ordningen bliver begravet i allehånde klager og mistanker, hvis alle borgere skal bruge samme den ordning.

Vi anderkender dog til fulde at der borgere som mangler mulighed for hjælp til evt. tvister med kommunen. Vi mener at Fredericia Kommune i stedet bør styrke den nuværende Borgervejleder funktion og ikke mindst seriøst give borgerne adgang til at få bragt sager bragt frem.

Borgeren skal kunne være trygge ved politikkerne. SF vil genindføre borgernes spørgetid i forbindelse med byrådets møder. – vi ønsker tid og rum til dialogen imellem borgere og lokalpolitikere.

Man skal have adgang til at tale sin sag direkte over for byrådets fagudvalg. Direkte dialog inden beslutningerne træffes giver bedre beslutninger.

Byrådet skal tættere på dig og mig!