DanmarkC TV

Home Læserdebat TILLID OG TRO
TILLID OG TRO

TILLID OG TRO

0

Tilliden til og troen på medmennesker

I mange år har jeg været interesseret i social- & beskæftigelsespolitik og jeg har også selv været i systemet, men er på den anden side. Interessen for området er dog ikke blevet mindre da jeg synes der er rigtig mange steder, hvor vi dels kan hjælpe mange flere medmennesker, men også hvor vi kan stoppe med at kaste penge i grams. Jeg vil gerne investere i medmennesker, men som systemet er indrettet pt så kommer det hverken det enkelte menneske eller samfundet til gavn.

Man hører ofte sætninger som:

”Grunden til vi presser borgerne er fordi vi har en tro på at de kan bidrage på arbejdsmarkedet, vi skal bare finde det rigtige til dem”.

”Vi sender dig i arbejdsprøvning fordi vi har en tro på, at du kan holde til lige netop disse arbejdsopgaver”

Hvis man vitterlig har tillid og tror på mennesket så stopper man med at bruge pisk og tvangsaktivering – man stopper med at presse arbejdsparate og i stedet møder man dem med et tillidsfuldt system, hvor der ikke er modkrav. Det er de færreste, der ikke vil arbejde, hvis de kan. Kontanthjælp og dagpenge uden modkrav bør indføres og det kan kun gå for langsomt. Alle undersøgelser jeg kender til viser at mødes man med tillid vokser man, får man mod og lyst til agere. Mødes man med det modsatte så mister man lysten og tiltroen til egne evner. Hvorfor har vi så valgt at have et system, der ikke har troen på den enkelte?

Når vi så kigger på sygdomsramte så har vi desværre et system, hvor det er utrolig svært at se, hvor tilliden til og troen på det enkelte menneske er. Selvom dygtige fagfolk (læger og andre eksperter) vurderer en person uarbejdsdygtig så godtages disse vurderinger ikke af systemet. Der skal først afprøves en masse tiltag som oftest ikke gavner den enkeltes helbred. Hvorfor proklamerer vi, at der er tillid og tro på mennesket når der i samme ombæring ikke udvises tillid og tro på det den sygdomsramte fortæller og den vurdering læger har foretaget?

Har vi vitterlig tro på og tillid til vores medmennesker så er på tide vi laver fundamentale ændringer indenfor social og beskæftigelsespolitikken.

Sygdomsramte skal ud af beskæftigelsespolitikken og vi skal have indført kontanthjælp og dagpenge uden modkrav. Det vil frigive en kæmpe sum penge, der vil kunne bruges til at hjælpe den enkelte lige præcis der, hvor denne er.

Har du tillid og tro på det enkelte medmenneske?

Det har jeg.

Søren Haastrup

Folketingskandidat

Alternativet

Møllebo Alle 50

7000 Fredericia