FREDERICIA

Tidligere forsanger i Kick The Kangaroo udgiver bog om sorgbekæmpelse

Af DanmarkC TV

I aften, tirsdag den 10. maj kl. 19 i Bygningen i Vejle, præsenterer musiker og sanger Michael Lund og forfatter Thommas Kvist Christiansen både ny dansk musik og en ny bog.

Igennem de sidste to-tre år har de to sammen arbejdet på et bogprojekt, der blandt andet sætter fokus på sorgbekæmpelse efter kræftdødsfald. Men bogen ”Søster” handler også kom at leve et liv med musikken som udøvende musiker.   

Kan man helbrede og bearbejde sorg med en guitar og musik. Svaret er ja. Det ved musiker og sanger Michael Lund fra Vejle. Alt for tidligt mistede han både sin mor og sin far, og da hans søster i 2016 døde af kræft, mistede han den sidste del af sin familie. Han gled derefter ned i et sort hul af sorg og stress.

Michael kom først op i lyset igen, da hans handlekraftige kone hev fat i ham og fik ting til at ske. Efterfølgende begyndte han på en række svære samtaler hos Kræftens Bekæmpelse, en praktiserende læge skrev en recept på musik og koncerter, og Michael blev klar over, at vejen til et liv efter søsterens død var produktion og udgivelse af en musikalsk hyldest til sin søster. Det blev musikalbummet “Sister”, der udkom i 2017.

Hele denne historie og mere til fortæller Michael Lund om i bogen “Søster”, som jeg har haft fornøjelsen af at skrive og producere – og udgiver officielt i aften i Bygningen i Vejle. Det sker ved en særlig bog- og EP-release fra kl. 19 til 21. Udover bogen udgiver Michael i aften en række nye dansksprogede sange fra en ny EP, og derfor giver han en lille akustisk koncert.

Bogen “Søster” er Michaels personlige fortælling om at miste både mor, far og søster i en al for tidlig alder. Det er også historien om at leve et liv med musik. Michael Lund er i dag frontfigur i bandet Chasing Grace, men i ti år var han også sanger i det lokale rockband Kick The Kangaroo.

(Video Thomas Kvist Christiansen)

Fra Gulag til Vejle

“Det var ikke planlagt sådan, men to nye bøger, som jeg netop nu udgiver på mit eget forlag, Kvist Kommunikation, udkommer med blot en uges mellemrum” – fortæller forfatter Thomas Kvist Christiansen. Begge bøger har været flere år undervejs, og de stiller begge skarpt på den personlige historie med fortællinger om at gennemgå udfordrende livsprocesser. I sidste uge udgav jeg bogen “Alex – Miraklet fra Stalins Gulag”, om Alex Thomsen der blev født i russisk arbejdslejr i 1950.

I bogen fortæller Alex Thomsen blandt andet om at vokse op med en far og en mor, der er fysisk og psykisk ødelagt efter ti års sovjetrussisk fangenskab. Alex Thomsen holder i dag velbesøgte foredrag om sin historie, baggrunden er blandt andet, at han ønsker, at vi skal kende til den historie, som han er præget af og vokset op i. Vi må ikke glemme de russiske koncentrationslejre, lyder det fra Alex Thomsen.

Thomas Kvist Christiansen glæder sig til at præsenterer bog og musik i Bygningen i Vejle i aften, og han glæder sig samtidig over, at han med sine to nye bøger kan være med til at sætte fokus på historier og fortællinger, som berører.