Læserdebat

The Never Ending Story

Læserdebat af: Poul Rand, lokalformand i Liberal Alliance i Fredericia

Her troede Jeg at “Den uendelige historie” er en fantasyfilm fra 1984, det viser sig endnu engang at være konflikten i mellemøsten.

Efter Hamas’ angreb på Israel, hvor over 1000 civile israelere blev dræbt, var der først stilhed i de danske medier. Demonstrationer opstod i den arabiske verden, inklusive støttedemonstrationer i vestlige lande. I Danmark blev Israel anset som årsagen til palæstinensisk opstand.

Den danske venstrefløj påpegede, at Israels langvarige behandling af to millioner palæstinensere i Gaza striben ville medføre uro og opposition. Medierne i Danmark begyndte efterfølgende at vise flere historier om civile ofre i Gaza fra Israels bombeangreb. Der blev ikke stillet spørgsmålstegn ved autenticiteten af billeder fra Gaza og forbavsende få Israelske civile ofre nåede mediernes søgelys.

Hamas’ eksistens og magtposition i Mellemøsten skyldes primært Irans finansiering, træning og styring. Vestlige nationer, herunder USA under Obama-Biden-administrationen, sendte også penge til regionen. Ingen vestlige demokratier protesterede mod politikken. Ligger vi derfor, som vi har redt?
Trump forsøgte at ændre kursen med sanktioner mod Iran og fredsaftaler mellem Israel og arabiske nationer. Kan Irans støtte til Hamas kan være en reaktion på en tilnærmelse mellem Israel og Saudi-Arabien?

Vestlige lande er blevet beskyldt for at tage parti af frygt for yderligere terrorangreb. Mange håber, Israel vil tage afgørende skridt mod Hamas, og argumenterer for, at en arabisk-ledet administration i Gaza vil være til gavn for regionen.

En varig fred med de mange religiøse og politiske forskelligheder ser ud til først at være mulig, hvis fanatikerne hos alle parter fjernes fra magten. Der har været uro i området i tusinder af år. Den nuværende konflikt er sørgelig og beklagelig for alle parter, der er ingen vindere. Sædvanlig er sandheden og de uskyldige civile de største taberne i denne og øvrige konflikter.

Hvem der har ret og uret, ændre ikke det faktum at normale mennesker ønsker at leve i fred med deres familier hvor end de er. Ufatteligt at religion, den nyhedshungrende presse og politiske opildner forsat kan skabe så meget splid i denne, ellers så dejlige verden.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv