Kort Nyt

Telefonsvindel rammer hver sjette over 60 år

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Stigende bekymring for ældre familiemedlemmer

Telefonsvindel er blevet en stigende bekymring for mange danskere. En ny undersøgelse udført af Kantar Public for Gjensidige afslører, at over 18% af danskere over 60 år har haft kontakt med telefonsvindlere. Dette skaber bekymring, da næsten halvdelen af danskerne frygter, at deres ældre familiemedlemmer kan blive ofre for sådanne svindelnumre.

Stigning i anmeldelser

Ifølge politiets National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) steg antallet af anmeldelser om telefonsvindel overfor borgere over 65 år med 55% fra 2021 til 2022. Sidste år registrerede NSK 1845 anmeldelser om telefonsvindel eller forsøg herpå rettet mod denne aldersgruppe.

Udspekulerede metoder

Svindlerne benytter sig ofte af metoder, hvor de udgiver sig for at være fra troværdige institutioner som banker eller politiet. De skaber en stresset situation for at få borgeren til hurtigt at overføre penge eller udlevere personlige oplysninger. “De spiller på følelserne“, siger Henrik Sagild, direktør i skade i Gjensidige.

Forebyggende råd

For at beskytte borgerne mod telefonsvindel har flere organisationer, herunder Politiet og Ældre Sagen, udstedt råd. Blandt disse er at være på vagt, smække røret på ved mistanke og kontakte banken eller politiet ved tvivl.