FREDERICIA

Teaterstykke sætter klimadagsordnen på spidsen

Af DanmarkC TV

Klimadagsordnen bliver sat på spidsen i et humoristisk og musikalsk teaterstykke

Som et led i indsatsen for at inddrage og engagere fredericianerne i klimaspørgsmålet har Fredericia Kommune samarbejdet med Teater Malstrøm om at udvikle og opføre en debatteaterforestilling om klima.

Forestillingen, som er gratis, sætter klimaspørgsmålet ”på spidsen” i et underholdende, vedkommende, oplysende og tankevækkende stykke.

”I Fredericia har vi en lang og god tradition med teaterforestillinger, som f.eks. debatteater. Det er en spændende måde at tage et emne op på, der ellers kan være svært at engagere folk i. En klimaforestilling med efterfølgende debat blandt skuespillere og deltagere er én af vores måder at inddrage og involvere borgerne i klimakampen og gøre emnet vedkommende for alle”, fortæller Tommy Rachlitz Nielsen, formand for Klima, Energi og Miljøudvalget.

Forestillingen hedder Grøn?, og den indeholder bl.a. en række musikalske indslag og byder på debatter mellem karaktererne, der til tider bliver ophedet. Når forestillingen slutter, inviteres publikum til en fælles snak om, hvad der optager dem, og hvilke tanker forestillingen har sat i gang hos dem.

”Publikum kan se frem til en humoristisk forestilling om nogle af de beslutninger, vi som forbrugere står med i hverdagen, både inden for vores transportvaner, vores forbrug og den mad, vi spiser. Både Tommy og jeg glæder os til at komme ud flere steder i kommunen og høre borgernes tanker om en af vores tids vigtigste dagsordener – klima. Jeg håber, mange fredericianere har lyst til at se forestillingen og være med i debatten”, siger John Nyborg, næstformand i Klima, Energi og Miljøudvalget

Den nyudviklede forestilling, der er gratis for publikum, har premiere 17. juni og spiller fire gange frem til 21. juni forskellige steder i Fredericia Kommune.

Fakta om forestillingen Grøn?

Instruktøren på Grøn? er Christina Lindbæk, der har en baggrund som dramaturg, instruktør og skuespiller. Christina har bl.a. medvirket i Teater Malstrøms ’Sonja fra Saxogade’ i 2020, og hun var instruktør på Malstrøms opsætning af Dracula i 2021.

De medvirkende skuespillere i Grøn? er Silke ’Trille’ Jensen, Maja Lyngsø Møller og Sophie Stjerne Lauritsen.

De tre dygtige skuespillere er dybt optaget af klimadagsordenen og har været med til at udvikle stykket.

Stykket spiller fire forskellige steder i kommunen. Forestillingen er gratis, men tilmelding er nødvendig:

  • 17. juni – Det bruunske Pakhus, Kirkestræde 3, Fredericia.
  • 19. juni – Medborgerhuset i Korskærparken, Ullerupdalvej 13, Fredericia.
  • 20. juni – IBC (auditoriet), Mosegårdsvej 1, Erritsø, Fredericia.
  • 21. juni – Skærbækhus, Skolevej 1, Skærbæk.

Alle forestillinger starter kl. 19.30, og arrangementet varer cirka en time og et kvarter, og du tilmelder dig her: https://fredericia.nemtilmeld.dk/.

Teaterforestillingen er en af 53 indsatser, der indgår i Fredericia Kommunes Klimaplan2020 som skal gøre kommunen i stand til at skrue ned for CO2 med 70% i 2030 og bane vejen for nul udledning i 2050 for Fredericia Kommune som geografisk område.