DanmarkC TV

Home Kultur Teater Malstrøm opfylder drøm for kapelmester på Liva Weel kabaret
Teater Malstrøm opfylder drøm for kapelmester på Liva Weel kabaret

Teater Malstrøm opfylder drøm for kapelmester på Liva Weel kabaret

0

Ikke mindre end et scoop for Teater Malstrøm

Konservatorieuddannet Sofie Karoline skal være kapelmester for første gang.

Fra torsdag d.12 september er den 32-årige at finde på scenen i det Bruunske pakhus i Fredericia som Kapelmester på Teater Malstrøms “Kabaret Liva Weel og de andre”

Sofie Karoline og instruktøren på forestillingen Michael Hansen har før arbejdet sammen, bl.a. i “Pladeparaden” på festspillene i Kolding og med Teater Malstrøms talenthold. “Da Michael ringede og spurgte om jeg ville være voicecoach på “Kabaret Liva Weel og de andre”, blev jeg super glad. Jeg kan godt lide at komme med en god energi og støtte solisterne så de kan optræde bedst muligt” fortæller hun over telefonen mens hun er på vej hjem fra sit daglige arbejde på Musik og teater højskolen i Toftlund.

Men da Teater Malstrøm også tilbød hende jobbet som kapelmester var det en gammel drøm der gik i opfyldelse. Hun er ikke uvant med teater bag kulisserne, men hun ser meget frem til at skulle med på scenen, nok også lidt fordi teaterets dygtige syersker har kreeret en fantastisk kjole til hende.

Lever for musikken

Om det er alene hjemme i privaten eller på en stor scene med et kæmpe publikum finder Sofie Karoline en masse glæde i at synge og spille musik. “Min krop belønner mig når jeg spiller. Jeg får gåsehud og bliver fyldt af god energi” fortæller hun.

Sofie Karolines glæde ved sang og musik viste sig tidligt. Som den yngste af 5 søstre havde hun et publikum fra den dag hun blev født. Hun underholdt fra sin højstol med sang og grimasser, til selv hendes mor ikke kunne holde masken. På besøg ved mormor sang hun med på “Nattens dronning” arien fra Trylefløjten, selv med en sut i munden.

Den glæde førte til en uddannelse som rytmisk sanger fra Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg, og til at hun lærte at spille instrumenter for at kunne akkompagnere sin egen sang.

Udfordringer i de gamle sange

“Kabaret Liva Weel og de andre” indeholder 39 sange, de fleste af Liva Weel, men også af andre danske kunstnere bl.a Lulu Ziegler. Nogle af dem er skrevet helt tilbage i 1920’erne.

“Enkelte af Poul Henningsens sange kendte jeg lidt fra højskole sangbogen, men der var meget nyt at lære. Det er bare fedt at få udvidet repertoiret. Især “Sig de ord” og “Ingen anden” er blevet favoritter – de er bare så smukt skrevet og komponeret”

Holdet på scenen består af 11 sangere og skuespillere i alderen 20 til 64, og med kun et par uger til premieren øver de stort set hver dag i Teater Malstrøms lokaler på Bülows Kaserne.

“Jeg er så imponeret over sangerne og skuespillerne – selvom de er amatører går de så professionelt til opgaven. Man får et specielt forhold til materialet igennem sådan et prøveforløb. Selv efter en lang arbejdsdag kan man komme træt til prøven, men være helt høj når man kører hjem sent om aftenen.”

Sofie Karoline spiller også både country musik med bandet “Sophie Caroline and the Ra-Ra-Coons” og sin egen musik. Hun håber at have sin debutplade klar i starten af næste år. Debutpladen er en udvidelse af en romantisk dystopisk novelle hun selv har skrevet. “Jeg siger romantisk fordi den har en snert af håb og skønhed selvom den er meget dyster og tung.” Musikken er delvist inspireret af soundtracket til Terminator filmen fra 1984, som er både komponeret og udført af Brad Fiedel.

De næste par måneder er det dog “Liva Weel og de andre” der er i fokus. Kabareten spiller i det Bruunske Pakhus fra d.12 september.

Foto : Martin Lau

 

 

Fakta om ’Kabaret Liva Weel og de andre’

  • Spilleperiode: 12. september – 19. oktober 2019
  • Spillested: Det Bruunske Pakhus, Kirkestræde 3, Fredericia
  • Billetter kan købes på billetten.dk eller på deres salgssteder (Tøjhuset i Fredericia, Comwell Kolding Teater, Vejle Musikteater mv.)

 

Ekstra info til faktaboks:

  • Sofie Karoline bor i Odense med sin søn Manfred på 3 år
  • com/Sofiekarolinemusic
  • Band hjemmeside: Racoons.dk