DanmarkC TV

Home Kultur TEATER MALSTRØM : FORESTILLING HAR FUNDET FORMEN
TEATER MALSTRØM : FORESTILLING HAR FUNDET FORMEN

TEATER MALSTRØM : FORESTILLING HAR FUNDET FORMEN

0
Nyskrevet Dan Turèll forestilling har fundet formen
 
Det Bruunske Pakhus i Fredericia lægger snart scene til en helt ny forestilling, der ser dagens lys for første gang til urpremieren 20. september. Efter et halvt års forberedelser og prøver har Teater Malstrøms nyskrevne forestilling om forfatteren Dan Turèlls liv og værk nu fundet sin endelige form og indhold.
 
Michael Hansen, der både er idémand og instruktør på forestillingen, uddyber:
 
“Vi har aldrig været i tvivl om, at formatet ikke skulle handle om at fem skuespillere på skift reciterer Dan Turèll digte. Det ville være gabende kedeligt. Vi har i stedet valgt at opføre forestillingen som en teatercollage, hvor publikum føres ud på en sanselig rejse igennem Dan Turèlls univers, akkompagneret af skuespil, sang og bevægelse. Det understøttes af et stærkt lydbillede, som en performance DJ fremfører live på scenen.
 
Nu er teaterprøverne til forestillingen kommet så langt, at vi har haft prøvepublikum på besøg. De bed specielt mærke i, at forestillingen formår at udnytte de musikalske elementer, som Dan Turèlls digte lægger op til. Jeg vil give dem ret i, at resultatet nærmer sig en teaterkoncert, hvor publikum tager på en hæsblæsende rejse igennem forskellige musikvideoer. Det hele slutter så af med et åndeløst show, hvor man kan mærke at samtlige sekunder bliver vedkommende.”
 
Instruktøren fortæller, at der i prøveforløbet var en personlig ‘aha’ oplevelse efter den første gennemspilning af 1. akt. Det var tydeligt for ham, at forestillingen er meget sansemættende, så publikum allerede ved pausen var blæst omkuld. For at give publikum den bedste oplevelse, blev han derfor udfordret til at skære det overflødige væk – en proces, der i fagsprog kaldes ‘kill your darlings’. Resultatet er instruktør Michael Hansen meget stolt over:
 
“Jeg synes, vi har fundet essensen af det forestillingen skal kunne i Dan Turèlls univers, så vi i løbet af de i alt to timer forestillingen varer bevarer kernen, dvs. intensiteten og storbystemningen.”
 
Instruktøren og Teater Malstrøm glæder sig rigtig meget til at præsentere forestillingen for publikum.
 
Fakta
  • Dan Turèll spiller fra 20. september-21. oktober i Det Bruunske Pakhus, Kirkestræde 3, 7000 Fredericia,
  • Teater Malstrøms næste forestilling er Brødrene Løvehjerte, der spiller fra 22. november-17. december på Det Bruunske Pakhus.
  • Billetter kan købes på billetten.dk.