DanmarkC TV

Teater Malmstrøm er klar: “Kabaret Bowie” bliver første satsning

Teater Malmstrøm er klar: “Kabaret Bowie” bliver første satsning

Teater Malmstrøm er klar: “Kabaret Bowie” bliver første satsning

0

Teater Malmstrøm er klar: “Kabaret Bowie” bliver første satsning

Fredericias nye teater – teater Malmstrøm – er klar til at præsentere debutforestillingen –  “Kabaret Bowie”.

De fire skuespillere i kabareten, samt deres orkester, glæder sig til at vise fredericianerne deres første opsætning i Det Bruunske Pakhus i Fredericia.

 

Så er nedtællingen til Kabaret Bowie begyndt

Teater Malstrøms første soloproduktion bliver en teaterkabaret over David Bowies store sangskat. Det store popikon gik bort i starten af 2016 få dage efter han udgav sit sidste og meget dystre album ‘Blackstar’, der fremstår som et rekviem over artistens egen død. Forestillingen ‘Kabaret Bowie’ opføres som en hyldest til kunstneren, hvis karriere spænder over seks årtier, og indeholder en stribe af pophistoriens største hits.

Sidste uge mødte de fire medvirkende skuespillere op til de første sangprøver, der fandt sted i teatrets øvesal på Bülows Kaserne i Fredericia. Instruktør Michael Hansen fortæller:

“Kabaret Bowie er klart en af de sværeste opgaver, jeg har taget på mig i min 40-årige karriere. David Bowies musik er instrumentalt meget kompliceret sammensat, og skifter hele tiden genre. Samtidig rummer David Bowies sange talrige historier, der er fyldt med dramatik og weltschmerz. Prøveforløbet er derfor opdelt, så de fire skuespillere frem til nytår vil øve det sangtekniske i numrene med vores dygtige kapelmester og sangcoach Theis Reinvang. Derefter bliver de instrueret i hvordan de skal fortolke numrene.”

Musikalsk er skuespillerholdet sammensat af to alter, Anne Mejdahl Daugbjerg (29) fra Billund og Sidsel Nygaard (37) fra Fredericia, samt to tenorer, Søren Hadberg (29) fra Kolding og Jacob Nissen (34) fra Fredericia. Alle fire er erfarne sangere, der blev håndplukket af teatret til den krævende forestilling.

Skuespillerne får følgeskab på scenen af fire dygtige musikere, der er kendte ansigter hos Teater Malstrøm, da de spillede med i teatrets første produktion, komedien ‘Kvindernes Hævn’, der blev opført under Trekantområdets Festuge i uge 34/35, i samarbejde med en række amatørteatre og teaterkurser fra hele Trekantområdet. Forestillingen turnerede rundt i fem byer i Trekantområdet, hvilket indebar at hele produktionen med scenografi, instrumenter, lys- og lydudstyr og rekvisitter, hver aften skulle pilles ned, og sættes op dagen derpå. Teaterleder Martin Bach Sørensen er lettet over at ‘Kabaret Bowie’ bliver stationært i Fredericia:

“Det bliver fornøjelse at kunne kæle mere for detaljerne, da vi spiller i samme sal i hele perioden. Vi har været så heldige at Fredericia Kommune har givet teatret lov til at benytte Det Bruunske Pakhus til denne kabaret, og de intime rammer på Pakhuset er som skabt til forestillingen.”

Fakta om forestillingen:
Kabaret Bowie har premiere 1. marts og spiller frem til 1. april, hver onsdag-fredag kl. 19.30 og lørdag kl. 15 og 19.30
Billetsalget er gået i gang – billetter kan købes på billetten.dk
Forestillingen spiller på Det Bruunske Pakhus i Fredericia, og varer to timer inkl. pause
Kabaret Bowie opføres som serveringsteater
skaermbillede-2016-11-14-kl-23-45-24