FREDERICIA

TAULOV : NU MED GRØNNE DAGPLEJERE

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Skærmbillede 2014-08-19 kl. 15.27.24Tirsdag formiddag var der højt humør og glade ansigter på en skøn legeplads i Taulov. Årsagen til at smilet i dag gik ekstra langt op, var at fire af byens dagplejere blev hædret for deres indsats i deres daglige arbejde med børnepasning. Hædringen af netop disse fire dagplejere findes i den megen tid børne pasningen foregår i naturen – og med naturen. De fire dagplejemødre tilhører Team Taulov 102, og de modtog foran en velmødt presse, der bl.a. bestod af DanmarkC TV, Fredericia Dagblad og DR – hver det “GRØNNE Spirer” flag, der fremover vil veje skønt og flot i flagstængerne hjemme hos den enkelte nyudnævnte “Grønne Dagplejer”. Viceborgmester Susanne Eilersen holdt ved dagens festlighed en kort tale og bragte lykønskninger til de fire dagplejere.

SE INDSLAGET PÅ DANMARKC TV – TIRSDAG

Skærmbillede 2014-08-19 kl. 15.30.55

Over 300 dagplejere i Danmark har indtil videre opfyldt naturdagplejer.kriterierne og modtaget flag og certifikater. Derudover har over 175 børnehaver og vuggestuer modtaget Det Grønne Spirerflag.
For at modtage flag og certifikat har alle dagplejerne opfyldt følgende kriterier : De sikrer at børnene er ude hver dag og på besøg i naturen hver uge, og de giver børnene oplevelser inden for de vigtige temaer :

Jord-til-bord og årstidernes skiften. Herudover har de lavet en årsplan med masser af herlige aktiviteter.Skærmbillede 2014-08-19 kl. 15.33.46

 

Grønne Spirer er Friluftrådets landsdækkende grønne mærkningsordning for dagtilbud, som har eksisteret for egentlige institutioner i 8 år og for dagplejere i 3 år. Med Grønne Spirer ønsker Friluftrådet at støtte det sunde børneliv, hvor naturen bruges aktivt. Undersøgelser viser, at børn der opholder sig i meget i naturen er mere raske og udvikler motorikken, koncentrationsevnen, samarbejdsevne og opfindsomhed.

Ved dagens certificering blev følgende dagplejere hædret.:

Mette Bertelsen, Jane Petersen, Lotte Larsen og Heide Bager.