FREDERICIA

SVINDEL MED LEJEBOLIGER

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Sydøstjyllands Politi advarer mod en ny form for internetsvindel, som foregår ved, at en ukendt gerningsmand enten overtager kontrollen med en hjemmeside for udlejning eller hacker sig til adgang til en udlejers e-mailkonto. Lejeren tror således, at være i dialog med – og at betale til en udlejer, således at familien kan holde ferie i en forudbetalt lejlighed eller villa.

Hvis ikke der er betalt med et VISA kort, så vil pengene typisk være tabte, fordi de meget hurtigt hæves på den konto, hvortil lejer har betalt og der venter ikke en feriebolig på den uheldige familie.

Er der noget man kan gøre for at gardere sig? Ja, der er mulighed for at tale telefonisk med udlejer, hvilket jo ikke er nogen garanti, men dog en sikkerhedsforanstaltning. Og så kan man være opmærksom, når man navigerer på internettet.

Når man klikker rundt på en hjemmeside er det en god idé at holde øje med Url´en – altså hjemmesideadressen i søgefeltet – fordi den ofte vil afsløre, hvis der er ugler i mosen. Den vil i tilfælde af svindel måske skifte til “hackerens side”, hvilket måske vil fremgå af at der pludselig optræder en masse tegn og tal i adressen. Denne “nye og underlige Url” kan man prøve at kopiere og google og se om det giver et hint om, at her er svindlere på spil.

(Kilde : Politi.dk)