Kort Nyt

Sved og strabadser: FC Fredericias Lyngby-sejr afregnet hos Crossbridge Energy

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Man skal holde, hvad man lover..

Og somme tider betyder det sved på panden. Det gjorde det hos Crossbridge Energy, hvor pressechef Torben Øllegaard Sørensen måtte gennemføre brandmandstest, efter at have indgået væddemål med production director Flemming Egebjerg om hvor mange Crossbridge Energy-ansatte, der ville med til den minderige Lyngby-kamp i pokalturneringen i december.

Med 86 Crossbridge Energy-folk på lægterne, måtte Torben Øllegaard Sørensen erkende, at han skulle gennemføre den fysisk krævende opgave, for væddemålet gik på flere eller færre end 80. Dette har medarbejderne hos Crossbridge Energy spurgt interesseret til, siden de to herrer indgik væddemålet, og nu er der afregnet!

Men FC Fredericia bakker deres sponsorer på raffinaderiet op, så assistenttræner Anders Clausen, spillerne Sofus Berger og Frederik Carstensen samt sponsoransvarlig Christian Holm Johansen kiggede forbi Crossbridge Energys Safety Center for dels deltage, dels at overvåge, at alt nu gik som det skulle. FC Fredericias spillertrup gennemførte i forsommeren nemlig den samme brandmandstest og fik dermed en lille kig ind dagligdagen hos Crossbridge Energy.

Assistenttræner Anders Clausen og sponsoransvarlig Christian Holm Johansen hos FC Fredericia holder øje med konditionen hos de to spillere forud for holdets træningslejr i Tyrkiet.

FC Fredericia spillerne Sofus Berger og Frederik Carstensen er ved at komme i brandgearet inden brandmandstesten.

Under testen fik Sørensen selskab af FC Fredericias spillere og ledere, herunder assistenttræner Anders Clausen og spillerne Sofus Berger og Frederik Carstensen. Dette besøg var en del af et samarbejde mellem Crossbridge Energy og FC Fredericia, hvor sidstnævnte havde gennemført den samme test tidligere.

Der blev slæbt på dunke og dukker under brandmandtesten.

Testen indbefatter at bære to fyldt vanddunke på en 75 meter kringlet rute, derefter slæbes en træningsdukke 10 meter for til sidst at lukke og åbne en stor ventil to gange. Alt gennemføres iført røgdykkemaske med iltflaske.

Sofus Berger og Frederik Carstensen smøgede også ærmerne op og iførte sig røgdykker-udstyrret og dermed kunne assistentræner Anders Clausen konstatere, at de to spilleres fysiske tilstand er helt ok med henblik på de kommende træningskampe samt træningslejren i Tyrkiet. Også Flemming Egebjerg kastede sig frivilligt ud i strabadserne – og ja, alle fire gennemførte testen og bestod. Om end der piblede sveddråber frem under røgdykkermasken.

FC Fredericia spillere og Crossbridge-ansatte glade foran deres resultater – nok mest for at testen nu er overstået, og en glad Torben Øllegaard Sørensen fik afregnet sit væddemål.

For Crossbridge Energy er sikkerhed aller øverst på agendaen. Brandmandstesten bruges i forbindelse med uddannelsen til brandmand, og Crossbridge Energy har ca. 130 af de 270 medarbejdere, som er fuldt uddannede brandmænd. Denne uddannelse trænes løbende, så man en gang hvert kvartal træner med raffinaderiets fire brandbiler og omfangsrige brandudstyr, og en gang årligt er på brandskole hos Relyon Nutec i Esbjerg for at træne for at træne på et brandøvelsesanlæg.

FC Fredericias næste kamp er den 25. februar ude mod Hobro, mens første hjemmekamp på Monjasa Park er den 1. marts mod Aab – inden pokal-semifinaleopgørene mod Silkeborg IF venter ude den 29. marts samt hjemme enten 10. eller 11. april.