LOKALMUSIK

Support Our Scene indtager Tøjhuset

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

PRESSEMEDDELELSE: 5. og 6. august løftes Tøjhuset til nye højder

Fredericia er både mangfoldighedens og festivalernes by, og første weekend i august understreges begge, når Support Our Scene for første gang slår dørene op på Tøjhuset til den årligt tilbagevendende hardcorefestival. 

Festivalen, der i år løber af staben for 6. gang siden opstarten i 2015 i C-byen, følger med fredericianske øjne en mangeårig tradition for hardcorefestivaler, som startede med Fredericia Hardcore Festival tilbage i 2001. Dermed er udgangspunktet hardcore-musikken, som udspringer af punk under indflydelse af metalmusikken. I praksis betyder det for Support Our Scene, at det er vigtigt at sammensætte et alsidigt program, der netop viser musikkens variation og giver plads til mangfoldighed. Derfor er festivalens 13 bands inviteret fra nær og fjern, fra Fredericia, Odense, Aalborg, Aarhus og København til Madagaskar, USA, England, Tyskland samt Belgien og Holland. 

Den musikalske adspredelse ses blandt andet i det festlige punkband med saxofon, Tukatukas, overfor f.eks. de fremadstormende danske metaldrenge i Galge, som har haft et forrygende år med fantastiske koncerter og virkelig gode reaktioner på deres innovative, tunge metal rundt omkring i Danmark. 

Et mål for Support Our Scene er at skabe forbindelser på tværs af musikere ved at lade nye, forholdsvis uprøvede bands spille sammen med etablerede og publikumsvante bands. Derfor valgte man også at give plads til bands, der selv har henvendt sig for at spille på festivalen efter et opslag på Facebook. Det er en mulighed for at få fingrene i det vækstlag, der trods års udfordringer med Corona findes i musikmiljøet, og hvor netop disse bands har haft svært ved at få koncerterfaring. Derfor skal der også være plads til bands som Black Tritonus fra Odense og Mindslaver fra Tyskland, som har eksisteret i tre år, men som kun har kunnet spille to koncerter i al den tid. Disse to bands kommer således blandt andet til at dele scene med Mindslavers rutinerede landsmænd i Risk It, som har spillet i Fredericia adskillige gange og hardcore-legenderne i Evergreen Terrace fra USA. 

Festivalen foregår i Tøjhuset, fredag d. 5. august og lørdag d. 6. august. Arrangørerne udsteder velvilligt garanti for god stemning og energiske livebands med passion for musik, mangfoldighed og moshpits!