FREDERICIA

Succes forsætter: 25 år med “Feriesjov” for børn mellem 6 og 13 år

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Feriesjov afholdes i samarbejde med de lokale foreninger, hvor fredericianske børn og unge i alderen 6-13 år kan afprøve forskellige foreningstilbud i ugerne 26, 27, 30 og 31

Der var gennem den regnvåde sommer 21 foreninger der deltog som partnere i den årligt tilbagevendende succes, og det blev udmøntet i 19 forskellige idrætstilbud og 13 kreative/kulturelle aktiviteter. Samlet set var der 42 forskellige aktiviteter, som havde 103 hold.

Den gennemsnitlige belægningsprocent var på 86.

Der var aktiviteter, som havde 100 procents belægning: Svømning, snorkeldykning, maleri, golf, 6. juli blomsterbinding, vi bager brød og vægtløftning.

Andre aktiviteter kan bryste sig af, at belægningen var over 90 procent: Badminton, FIFA, ridning, perlemagi, skriv din egen bog, skydning, Lillebælt safari, billedkunst og spring.

De fredericianske børn sluttede virkelig op om de spændende tilbud: Ikke mindre en 2.058 deltog. Det kan deles op i Feriesjov med 1.361 børn (fordelt på 524 individuelle børn), 63 der var aktive i Sjov Lørdag i Sønderparken (cirkus, atletik, fodbold, perlemagi og BMX), og endelig hele 634 børn i Kids Mud Race (hvor de 40 procent var fra Fredericia).

Kultur- og Idrætsudvalget fik på sit møde 11. august 23 en detaljeret gennemgang og kunne i tilgift glæde sig over en udtalelse fra en forældre: “Kære Lærke og resten af holdet. Jeg er mor til to drenge på seks og ni år og vi har for føste gang stiftet bekendskab med med Feriesjov. Sikke et fedt program! De har prøvet mange forskellige spændende ting og afprøvet sportsgrene, de nok ikke lige havde givet sig i kast med selv. Tusind tak til jer! Vi glæder os allerede til næste sommer, hvor vi skal prøve endnu mere.”

De mange medvirkende foreninger har sammen med Kultur- og Idrætsudvalget det håb, at når børnene stifter bekendtskabe med foreningerne, vil de måske melde sig ind når ferien slutter.

Feriesjov har et kommunalt budget på 400.000 kr., og finansieres af Kultur og Idræt’s budget.