Home FREDERICIA Stort brag i midtbyen søndag aften – fortov løftede sig fra niveau
Stort brag i midtbyen søndag aften – fortov løftede sig fra niveau

Stort brag i midtbyen søndag aften – fortov løftede sig fra niveau

0

Klokken 22.30 indløb der en anmeldelse til Trekant Brand, omkring et højt brag i Danmarksgade. Et vidne havde set en flamme komme op af en rist i forbindelse med braget, og fortovet i en radius af to meter, løftede sig fra niveau.

Flere gader var efterfølgende berørt af strømudfald.

I følge Trefor elnet, der står for driften af elnettet i Fredericia, oplyser til DanmarkC TV, at der kort før klokken 22.30 søndag aften, skete en højspændingsfejl i et kabel i Danmarksgade. I den forbindelse skete der en eksplosionsagtig reaktion, der fik fortovet lige over skadestedet til at løfte sig.

Teknikeren hos Trefor Elnet fortæller endvidere, at det faktisk sker tit, at er højspændingskabel fejler som i tilfældet fra søndag aften, men elnettet er skruet sådan sammen, at man kan forbikoble det skadede kabel, og genetablere elforsyningen i det berørte område – rimeligt simpelt.

Derpå vil Trefor Elnet foretage en opgravning og fejlretning af det skadede højspændingskabel i jorden, og genetablere kablets funktion.

Trefor Elnet oplyser til DanmarkC TV, at forbikoblingen af kablet og dermed genetableringen af strøm for de berørte elkunder skete klokken 00.10.

Trefor Elnet skal nu igang med at grave i Danmarksgade, og udskifte den del af kablet der er skadet.