FREDERICIA

Storstilet musicalversion af KLOKKEREN FRA NOTRE DAME

Fredericia Teater laver storstilet musicalversion af KLOKKEREN FRA NOTRE DAME med Disney

Fredericia Teaters produktion af KLOKKEREN FRA NOTRE DAME The Musical får skandinavienspremiere på Fredericia Teater næste efterår og i sommeren 2017 opføres forestillingen på Det Kongelige Teaters Gamle Scene. Billetsalget starter mandag den 16. november 2015 kl. 10.00 på Billetnet.

 

Skandinavienspremiere:

  1. Klokkerenoktober 2016 på Fredericia Teater

Københavnerpremiere:

  1. juni 2017 på Gamle Scene, Det Kongelige Teater

I dag kan Fredericia Teater offentliggøre sin næste helt store musicalsatsning. Efter kæmpesucceserne Disneys ALADDIN – The Musical og Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical, som tilsammen solgte over 200.000 billetter, går Fredericia Teater nu sammen med Disney for tredje gang om en ny ambitiøs musicalproduktion. Denne gang gælder det KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical, som får skandinavienspremiere på Fredericia Teater den 14. oktober 2016. Forestillingen kommer til København den følgende sommer, hvor den kan opleves på Det Kongelige Teaters Gamle Scene fra den 23. juni 2017.

Om KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical

Fra det Oscar-belønnede team Alan Menken (komponisten bag bl.a. ALADDIN – The Musical, DEN LILLE HAVFRUE – The Musical og SKØNHEDEN OG UDYRET) og Stephen Schwartz (komponisten bag megasuccesen WICKED og tekstforfatter til sangene fra tegnefilmene Disneys POCAHONTAS og PRINSEN AF EGYPTEN) præsenteres en sprudlende musikalsk genfortælling af Victor Hugos episke roman om kærlighed, accept og hvad det betyder at være en helt. KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical er baseret på Victor Hugos klassiker og sange fra Disneys tegnefilm og indeholder både filmens Oscar-nominerede musik og nye sange af Menken og Schwartz. Peter Parnells nye manuskript omfavner teatrets måde at fortælle på og byder også på brudstykker fra Hugos gotiske roman.

Musicalen begynder, da den berømte katedral Notre Dames klokker genlyder i 1500-tallets Paris. Den pukkelryggede klokker Quasimodo, som drømmer om at komme ud i verden (i sangen ”Out There”), kigger på mens hele Paris fejrer Narrenes Fest. Indespærret af sin nederdrægtige værge, ærkediakonen Dom Claude Frollo, lykkes det ham dog at slippe ud en enkelt dag og deltage i festlighederne med den larmende folkemængde. Men han hånes og spottes af alle på nær den smukke sigøjnerpige Esmeralda. Quasimodo er ikke den eneste, som drages af hende – den flotte Kaptajn Phoebus og Frollo er også ramt. Og mens de alle tre bejler til hende, går Frollo i gang med at udtænke en plan for at udrydde sigøjnerne – og nu er det op til Quasimodo at redde dem alle.

KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical er udviklet af Disney Theatrical Productions til licensopsætninger over hele verden. Den fik teaterpremiere på to af USA’s førende teatre: La Jolla Playhouse i Californien og Paper Mill Playhouse i Millburn, New Jersey i sæsonen 2014-15. Det er første gang denne udgave af musicalen opføres uden for USA. KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical vil blive udliciteret til regionale teatre i USA af Music Theatre International med mulighed for premiere fra sommeren 2016.

Den amerikanske album-indspilning af KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical, den eneste teatermusical som de to amerikanske mestre Alan Menken og Stephen Schwartz har samarbejdet om, udgives af Ghostlight Records i januar 2016. Læs mere om udgivelsen på

http://sh-k-boom.com/hunchback-of-notre-dame 

KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical har aldrig tidligere været opført i Skandinavien. Når den for første gang får dansk premiere på Fredericia Teater næste efterår, er det præcis 20 år siden filmen havde biografpremiere. Den fik kæmpe succes og solgte 436.000 biografbilletter og 200.000 VHS/DVD’er.

2-15Glæde i Fredericia og hos Disney

Teaterchef Søren Møller fra Fredericia Teater udtaler:

– ”Det er med stor glæde og stolthed, at vi kaster os ud i et nyt stort Disney-eventyr!

KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical er en klar personlig favorit, både hvad angår den fantastiske musik og den fremragende historie, og Fredericia er det første sted uden for USA, hvor denne udgave af forestillingen får lov til at spille. Både på Fredericia Teater og på Det Kongelige Teaters Gamle Scene omdannes scenerummet, så oplevelsen bliver mere spektakulær og nærværende end nogensinde. Hele Danmark kan glæde sig til endnu en musical ud over det sædvanlige!”

Også hos Disney er der stor glæde over projektet. Felipe Gamba, direktør for International Strategy, er i Fredericia i forbindelse med dagens offentliggørelse og udtaler:

– ”Det, der startede med ALADDIN – The Musical i 2012 og blev efterfulgt af DEN LILLE HAVFRUE – The Musical i 2014, har udviklet sig til et evigt frugtbart samarbejde med Fredericia Teater. I takt med at vi løbende hos Disney laver flere og flere musical-versioner af vores populære titler, er vi lykkelige over at se dem materialisere sig i friske, nye versioner i topkvalitet og med et fremragende ensemble på Fredericia Teater. Vi glæder os utroligt meget til et nyt spændende samarbejde på KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical.”

Country Manager hos The Walt Disney Company Nordics, Casper Bjørner, supplerer:

– ”Med de to succesfulde musicalproduktioner som Disney har samarbejdet med Fredericia Teater om, er det virkelig lykkedes at få publikum ind i teatret. Liveoplevelsen er et vigtigt satsningsområde for Disney i Norden, og at vi med samarbejdet med Fredericia Teater leverer liveoplevelser af høj international standard, gør det til en ubetinget fornøjelse at være med til nu også at give KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical skandinavienspremiere i Danmark.

Ungt kæmpetalent i spidsen for stort cast

I den kommende tid vil Fredericia Teater afholde auditions på det store cast til forestillingen. Men allerede i dag kan det afsløres, at den centrale titelrolle som den pukkelryggede klokker Quasimodo tilfalder det Reumert-belønnede stortalent Lars Mølsted. Han er uddannet fra Det Danske Musicalakademi i 2010 og har siden 2011 været skuespiller ved Fredericia Teater i bl.a. THE LAST FIVE YEARS, som han modtog Reumerts Talentpris for i 2012 samt AVENUE Q, DEN SNALDREDE ANSTANDSDAME, MIT LIVS HISTORIE, OLE LUKØJE og senest SHU-BI-DUA – The Musical.

KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical anbefales for alle fra syv år og opefter.

Billetsalget starter mandag den 16. november 2015 kl. 10.00 på Billetnet.

 

Se Pressemødet fra Teateret – nedenfor…