FREDERICIA

STOR KONCERT PÅ VEJ

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

FREDERICIA : Mozarts Requiem, et af historiens betydeligste korværker,  opføres søndag den 23. november i Trinitatis Kirke, tirsdag, den 25. november i Haderslev Domkirke og torsdag, den 27. november i Sankt Nikolai Kirke i Kolding. Det sker under ledelse af den superdygtige og afholdte dirigent Anne Cathrine Kielland Lund, der også dirigerer Vejle Symfoniorkester.

Skærmbillede 2014-10-13 kl. 22.05.18Ikke mindre end 120 sangere, 4 unge solister og ca. 40 musikere arbejder på dette kæmpe-korprojekt.

Fredericia Byorkester, tog for godt et år siden initiativ til projektet, der involverer et kæmpekor bestående af Trinitatis Pigekor, Fredericia, Mandagskoret, Fredericia, Kolding Kammerkor og Haderslev Lærerkor. Fire unge solister fra Odense blev for et år siden engageret til projektet, og byorkestret har en aftale med en masse udenbys assistenter, så man kan spille i stærkeste opstilling. Der er blevet øvet godt i alle de medvirkende kor – hele forårssæsonen og den første store fælles øvedaghar nu fundet sted.

Arrangøren fortæller at der er en rigtig god stemning omkring projektet og at man er klar til at give tre superkoncerter i de tre kirker i november måned.

Arrangøren oplyser, at der er budgetteret udgifter for godt 300.000 kr., hvoraf man via fonde og foreninger har indsamlet omkring 72.000 kr.

De tre kommuner Fredericia, Kolding og Haderslev har ydet tilskud til projektet.

DanmarkC TV følger optakten til koncerterne, og optagelserne vil blive vist op til koncertstarten.