FREDERICIA

Stor interesse for Kunst for Alle

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Skærmbillede 2014-10-18 kl. 20.47.56Stor interesse for kunst for alle, som bød på intet mindre end 150 kunstneriske fortolkninger af årets tema ”Frihed”

973 gæster besøgte kunstudstillingen Kunst for Alle den 11. til 26. oktober i Kulturcenter Kongensgade 111. Det er en fremgang i besøgstallet på 35 procent i forhold til sidste år.

58 kunstnere fortolkede årets tema ”Frihed”, og det kom der 150 meget forskellige kunstværker ud af. Det var så op til publikum, hvem der skulle gå hjem med titlen som ”Årets kunstner”.

I år deltog 404 i afstemningen, hvor man samtidig også var med i konkurrencen om gavekort på hver 500 kroner doneret af Fredericia Shopping og et års medlemskab i Fredericia Kunstforening til en værdi af 175 kroner.

Årets kunstner blev..
Publikum stemte på Linda Høyer som Årets kunstner 2014. Udover æren og mulighed for at udstille i Det Bruunske Pakhus, skal vinderen stå for udformningen af næste års plakat og katalogforside til Kunst for Alle.

”Det er noget ganske særligt at blive valgt som Årets kunstner til Kunst for Alle, da det alene er de besøgende og dermed beskuerne, som har stemmeretten. Jeg er meget beæret og glad”, siger Linda Høyer, som først og fremmest laver billeder for sin egen skyld ud fra kombinationen af inspiration, fascination og indre historier.

”Jeg mærker, når et budskab trænger sig på og ved, at billedet er færdigt, når følelsen forsvinder igen. Jeg er optaget af at lade materialerne leve sit eget liv og forstå det sprog, som viser sig. Derefter arbejder jeg mig ind i billedet og strammer op. På den måde opstår det figurative udtryk, som oftest er gældende i mine billeder, ” siger Linda Høyer.

Ekstraordinær generalforsamling for alle kunstinteresserede
I Kunstsamrådet, som står bag Kunst for Alle, er der sket meget siden den så dagens lys i 1999, og den siddende bestyrelse mener, at tiden nu er inde til nye kræfter og idéer. Derfor indkaldes der til en ekstraordinær generalforsamling onsdag den 19. november kl. 19:00, Kongensgade 111, i den store udstillings sal.

”Vi håber, at rigtig mange møder op. Alle, der er interesserede i byens kunstliv og brænder for at give sin mening til kende, er meget velkomne”, siger formanden for Kunstrådet Preben Andersen, som gerne vil takke alle kunstnere, arbejdsgruppen i Kunst for Alle og Fredericia Kommune samt de mange sponsorer, som igen i år har valgt at bakke op om og støtte arrangementet.