FREDERICIA

Steen Wrist: Det er det rette for både kommunen og mig at stoppe nu

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

“Fokus ændrer sig. Og folk orienterer sig helt naturligt mod min afløser. Men på samme måde ændrer mit fokus sig også.” – skriver borgmester Steen Wrist på Facebook

DanmarkC TV gengiver her hele borgmesteres opslag på Facebook:

Det er både med vemod og glæde, at jeg nu kan fortælle, at jeg har fået et nyt job. Den 1. maj starter jeg som forstander på kursus- og konferencecenteret Laugesens Have A/S. Det betyder samtidig, at jeg har bedt om, at byrådet bliver indkaldt til ekstraordinært byrådsmøde, hvor jeg vil anmode om at træde ud af byrådet og dermed også af borgmesterhvervet.

Efter ti gode år i byrådet, heraf de sidste tre år som borgmester, bliver det vemodigt at stoppe i Fredericia Byråd. Da jeg tidligere på året meddelte, at jeg ikke genopstillede til det kommende kommunalvalg, sagde jeg samtidig, at jeg som udgangspunkt sad perioden ud. Men jeg ved, at det er det rette for både kommunen og mig at stoppe nu. Jeg glæder mig til nye udfordringer, og kommunen får så samtidig en borgmester med et længere sigte end mig.

Det er vigtigt for mig, at det sker nu. Budgetprocessen starter med det første seminar samme dag som det ekstraordinære byrådsmøde og løber frem til midten af oktober. Jeg mener, at det er bedst, at det bliver med en gennemgående borgmester som forhandlingsleder hele vejen. Samtidig står den kommende tid også på bl.a. ansættelse af en ny direktør for det vigtige familie- og børneområde, og den proces skal min afløser sidde for bordenden af – ikke mig.

Og så sker der også det, som mange forudsagde, da jeg meddelte, jeg ville stoppe: Fokus ændrer sig. Og folk orienterer sig helt naturligt mod min afløser. Men på samme måde ændrer mit fokus sig også.

Jeg har længe ønsket mig mere tid til familie og venner – og ikke mindst, at den tid, der så er, ikke er med mig, som konstant er på online, eller “lige har et vigtigt opkald, som jeg lige skal håndtere.”

Jeg håber, at byrådet nu vælger Christian Bro som ny borgmester, og jeg ønsker ham og byrådet alt det bedste videre i resten af valgperioden – det bliver rigtig godt.

Inden sommerferien påtænker jeg at invitere til en reception – så jeg vil spare jer for yderligere vemod herfra i denne omgang.

Lige nu glæder jeg mig til mit nye virke på Laugesens Have, som er et fantastisk sted i Vestjylland med et dygtigt og engageret personale i nogle attraktive rammer, som emmer af kvalitet, service og højt til loftet.

En stor tak til ansættelsesudvalget og formanden for jeres tillid. Jeg glæder mig til samarbejdet med jer alle på Laugesens Have.

Giv endelig lyd, hvis du vil forbi og se det med egne øjne – så er der kaffe på kanden. Men bare en advarsel: Stedet er stærkt vanedannende! Jeg er selv kommet der i mange år. Og da muligheden bød sig for at blive en fast del af stedet, var jeg derfor ikke i tvivl. Den chance kom kun en gang i livet.