FREDERICIA

STEA A/S investerer og bygger nyt produktionsanlæg i Fredericia

I marts 2022 tages første spadestik til et topmoderne produktionsanlæg i Fredericia.

STEAs udvidelse i Fredericia sker i et bæredygtigt og klimavenligt lys. I alt bygges 9.300 m2 produktion på den 48.000 m2 store grund, som virksomheden har købt i Dronningens Kvarter, Fredericia.

Grundet vækst i virksomheden og ønsket om en grønnere profil fremadrettet har STEA valgt at oprette en større produktion i Fredericia. Den nye produktion, som ventes at stå klar i første kvartal 2023, giver STEA mulighed for at producere langt flere paller lokalt end hidtil. Det betyder, at importen af færdigbyggede paller reduceres væsentligt, hvilket afspejles i virksomhedens CO2-udledning.

Helt konkret kan STEA A/S reducere CO2-udledningen ifm. transporten af færdige paller med mere 280.000 kg. CO2. Det sker ved, at man i stedet importerer delkomponenterne og samler pallerne på den nye lokation i Fredericia. Dermed skal der køres væsentligt færre vognlæs ind fra udlandet, da transport af færdige paller involverer transport af store mængder luft, hvilket reduceres væsentligt ifm. import alene af delkomponenter.

Adm. direktør Daniel Dal

– Vi har valgt at lægge vores nye produktion i Fredericia af forskellige årsager. Selvfølgelig pga. den centrale beliggenhed både, hvad angår vores kunder og leverandørerne af råvarer til produktionen, men også på grund af vores allerede langvarige samarbejde med både Business Fredericia og Fredericia Kommune, siger adm. direktør Daniel Dal og fortsætter:

– Jeg vil i den forbindelse gerne benytte lejligheden til at sige tak til folkene fra Business Fredericia, som har været en stor hjælp i forbindelse med købsprocessen og til forvaltningen for Jord og Bygninger i Fredericia Kommune for konstruktive forhandlinger og bistand i de forgangne måneder. Vi glæder os rigtigt meget til første spadestik, som gerne skulle tages i første kvartal 2022, og endnu mere til, at vi kan flytte ind i de nye lokaler i starten af 2023.

KT Erhvervsbyg A/S skal opføre det nye produktionsanlæg

– KT Erhvervsbyg A/S er utrolig glade for tildelingen af byggeprojektet for STEA A/S. I samarbejde med bygherre og dennes rådgiver har vi igennem en konstruktiv udbudsfase siden årsskiftet, bearbejdet bygherres ønsker, så administration, produktion og lagerønsker er implementeret i projektet. I en tid hvor materialepriser og leverancetider er forbundet med meget usikkerhed, grundet coronapandemien og et usædvanligt højt aktivitetsniveau på verdensmarkedet, er det lykkedes at forene pris, tid og leverancer, så bygherres økonomiske rammer og forventninger om indflytning primo 2023 kan efterleves. Vi ser frem til opgaven, siger René Vestermark Krag fra KT Erhvervsbyg A/S

Fredericia hilsner udvidelse velkommen

Borgmester i Fredericia Kommune, Steen Wrist, er meget glad for, at STEA A/S styrker sit engagement i byen.

– Jeg er rigtig glad for, at en virksomhed som STEA A/S styrker sit engagement i Fredericia Kommune. I denne tid er det meget vigtigt, at man producerer varerne, hvor behovet er, fremfor at transportere færdige komponenter rundt i hele verden. Det er samtidig en styrkeposition for Fredericia med den gode beliggenhed i almindelighed, men i særdeles også, at produktions- og transportdanmark er placeret her. At STEA har valgt Fredericia, viser dette meget tydeligt, siger borgmester Steen Wrist.

I Fredericia byder erhvervsdirektør Kristian Bendix Drejer virksomheden velkommen.

– Først og fremmest er det en fornøjelse at se, at STEA A/S nu udvider sit engagement i Fredericia. Det har været en fornøjelse at samarbejde med dem i den forløbne proces i samarbejde med Fredericia Kommune, hvor vi har fundet en placering af virksomhedens topmoderne produktionsanlæg. Samtidig leverer virksomheden nogle interessante grønne løsninger, der matcher vores fokus på energi, klima, bæredygtighed, men også transport og logistik, siger Kristian Bendix Drejer.

Om STEA A/S

STEA A/S blev stiftet i 1994 af Johnny Fiskbæk under navnet JF Emballage ApS og er en del af STEA Group med selskaber i Danmark, Tyskland, Sverige, Norge og Letland. I dag beskæftiger STEA A/S ca. 70 medarbejdere på lokationer i Engesvang, Hjøllund og Taulov. Størstedelen af medarbejderne arbejder på hovedkontoret i Engesvang.

STEA handler hovedsageligt med træpaller og tilbehør til disse. Det indebærer køb og salg af nye og brugte paller, reparation og produktion. Der handles med EUR-paller (også kaldet europaller eller EPAL), engangspaller og specialpaller.

EUR-pallen har den fordel, at den indgår i et byttesystem og kan genbruges ca. 10 gange i en livscyklus. Desuden er EUR-pallen varmebehandlet fra sin fødsel, hvilket gør den egnet til eksport af varer uden for EU. Hvis en EUR-palle skal repareres, skal reparationen foretages af en EPAL-godkendt reparatør. STEA har EPAL-licenser til at foretage reparationer på lokationerne i Taulov og Engesvang.

FAKTA OM BYGGERIET

Grundareal: ca. 48.000 m2

Bebyggelse: ca. 9.300 m2

Antal haller: 4

Opstart: Marts 2022

Færdiggørelse: Marts 2023

Totalentreprenør: KT Erhvervsbyg A/S

Opvarmning: Luft/Vand Varmepumpe