Kort Nyt

Stadig stigning i udviklingen af butikstyverier

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

For syvende kvartal i streg er antallet af anmeldte butikstyverier gået opad og er nu, sammenlignet med fjerde kvartal 2021, steget med 65 pct., når der bliver korrigeret for sæsonudsving, har Dansk Erhverv beregnet

Antallet, som Danmarks Statistik har opgjort, var i 3. kvartal på 6.161 anmeldelser. Da den markante stigning begyndte, var anmeldelserne på 3.745 i 4. kvartal af 2021. Det er 2.416 flere anmeldelser.

Der er kun en måde at hente tabet hjem på
Forretninger der mister varer, og dermed penge, har kun ét sted at hente tabet hjem: Ved at lægge det oven i den pris ærlige kunder betaler!

Situationen i Fredericia
Formanden for Fredericia Shopping, Ole Mortensen: “Butikstyverier er noget vi mærker til. Ingen tvivl om det! De har en stor stigning på det i supermarkederne. Dét har de, voldsom stor stigning.”, fastslog Ole Mortensen over for DanmarkC TV allerede i juli måned.

Anmeld alt!
Dansk Erhverv opfordrer til, at alle butikker anmelder enhver form for butikstyveri. Uanset alder eller identitet på gerningsmanden, og uanset om personen er grebet på fersk gerning eller ej. Selv hvis der kun er mistanke om en stjålet vare, med eller uden tilgængelig videoovervågning, bør alle butikker stadig anmelde tyveriet. Selvom antallet af anmeldte butikstyverier er steget, så er der ikke tegn på, at andelen af anmeldte tyverier ud af det samlede antal tyverier er steget. Det betyder derfor, at der er et meget betydeligt mørketal – som kun er blevet større de seneste år. Det er derfor vigtigt, at alle butikstyverier bliver anmeldt, så politiet kan efterforske det og så der kan komme et retvisende billede af omfanget.