Kort Nyt

Spot på sundheden og trivslen

I uge 36, 37 og 38 er der sundhedsuger i Fredericia med aktiviteter og arrangementer for en hver smag  

For femte år i træk er der sundhedsuger i Fredericia. I år vil der fra den 5. – 25. september være ekstra spot på aktiviteter, der er med til at styrke blandt andet bevægelse, fællesskaber og livsglæde i Fredericia. 


”Jeg er glad for, at vi i Fredericia står sammen om at sætte ekstra fokus på den brede sundhed og trivsel i tre uger. Sundhedsfremmende aktiviteter har mange former og formater, og det er vigtigt, at sundhedsugerne indeholder aktiviteter til inspiration og oplevelse for alle fredericianere – unge som ældre”, siger Connie Jørgensen, formand for Beskæftigelses- og Sundhedsudvalget. 

Sundhedsugerne favner en bred vifte af forskellige gratis aktiviteter og arrangementer, som idrætsforeninger, patientforeninger, frivillige og kommunale aktører har planlagt. I sundhedsugerne vil der blandt andet være mulighed for guidede gåture, spændende foredrag, rugby, prøveskydning og healing. Derudover kommer March mod Ensomhed til Fredericia den 9. september og i uge 38 afholdes der hygiejneuge, hvor man kan møde hygiejnesygeplejerskerne på Rådhuspladsen. 

”Coronaen har tydeliggjort, hvor betydningsfuld ens trivsel, fællesskaber og fysiske gøren og laden kan være. Vi skal huske at passe på os selv og hinanden”, siger Turan Savas næstformand i Beskæftigelses- og Sundhedsudvalget og opfordre alle til at deltage i sundhedsugerne. 

I løbet af de tre uger vil der også være aktiviteter, der er målrettet børn og unge som Aktiv Fredag for 2.-3. klasse, SkoleOL for 4.-6. klasse, Let’s Go Idrætsfestival for 5.-6. klasse og sundhedsdage for 8. klasserne på Fredericia Sundhedshus. 

FOTO : Claus Fisker