FREDERICIA

Spiller kærligheden en rolle i afskedigelsessag?

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

DanmarkC TV erfarer, at fyringsgrund kan hænge sammen med et planlagt ægteskab med den fungerende Regionsrådsformand – og en manglende rød partibog!

Afskedigelsessagerne er omgærdet af en larmende tavshed, som slet ikke er normalt for en politiker. Men af medier fremgår det, at byrådsflertallet tager et tvivlsomt “tavshedspligt” ganske alvorligt – og dog!

Fra flere kilder erfarer DanmarkC TV, for så vidt den bekræftede afskedigelsessag af kommunaldirektør Camilla Kirkedal Nowak angår, er noget uforståelig. Så vidt DanmarkC TV har kunnet få oplyst, er der ingen partier der har haft noget at udsætte på kommunaldirektørens faglige arbejde, og heller ikke at kommunaldirektøren har skelet til hvilket parti en byrådspolitiker kommer fra.

Der er dog to forhold, som flere kilder peger på, kan spille den afgørende rolle i afskedigelsessagen:
1. Camilla Kirkedal Nowak er ikke, og har ikke ønsket, at blive medlem af Socialdemokratiet.
2. Camilla Kirkedal Nowak er forelsket, og skal giftes med Bo Libergren.

Bo Libergren er fungerende Regionsrådsformand for Region Syddanmark mens Stephanie Lose er fungerende Økonomiminister.

Et ægteskab mellem Camilla Kirkedal Nowak og Bo Libergren – kommunaldirektør i Fredericia og fungerende Regionrådsformand – kan i visse sager give et habilitetsproblem. Det vil dog kun være en udfordring i den tid der går, inden Forsvarsminister Uffe Elleman-Jensen vender tilbage efter sin sygeorlov, og Stephanie Lose genindtræder som Regionsrådsformand.

Det kan ikke være noget problem, når alle kender til ægteskabet, vil det kun være et spørgsmål om teknik for at løse problemet.

Beslutningen om en afskedigelse af kommunaldirektøren kræver et almindeligt flertal. Det vil sige 11 stemmer, hvoraf Socialdemokratiet har 9 stemmer. Borgmesteren skal altså finde mindst 2 stemmer ud over sine egne, som sikkert vil stemme for og dermed støtte borgmesteren. Det fremgår ikke af dagordenen for Økonomi- og Erhvervsudvalget eller det ekstraordinære byrådsmøde (begge på fredag), hvem der kommer med indstillingen.

Det bliver interessant på fredag – eller en senere aktindsigt – at se hvem der stemmer for afskedigelsen af kommunaldirektøren, og ikke mindst hvad disse stemmer får til gengæld.

Karsten Byrgesen (NB) der som eneste medlem ikke deltager i Økonomi- og Erhvervsudvalget, men alene ved det ekstraordinære byrådsmøde, og har til DanmarkC TV sagt, at han ikke kan stemme for.

Lige så mange sprækker i tavsheden der er kommet omkring afskedigelsessagen af Camilla Kirkedal Nowak, lige så lidt har DanmarkC TV hørt om begrundelserne for afskedigelsen af Michael Maaløe.

Vi har forelagt de afskedigelsesgrunde vi har kendskab til for borgmester Steen Wrist ved en mail kl. 20.31 i går. Borgmesteren er ikke vendt tilbage.