DanmarkC TV

Home FREDERICIA Sommerrock med Kant på Axeltorv
Sommerrock med Kant på Axeltorv

Sommerrock med Kant på Axeltorv

0

Fredag d. 31. maj 2019 er der Sommerrock i Fredericia. En dag med musik, fest og farver i hele byen. På Axeltorv har man i år valgt at gøre noget særligt, ved at sætte fokus på udsathed i Fredericia. Derfor arrangeres Sommerrock med Kant fra kl.09.00 15.00.

”Da Axeltorv-lauget i februar begyndte at planlægge årets sommerrock, rullede Danmarks Indsamlingen ind over skærmen. Vi blev optaget af danskernes evne til at rykke sammen og hjælpe verdens udsatte. Det sammenhold måtte kunne overføres til lokalsamfundet, hvilket inspirerede os til at benytte sommerrockdagen til også at sætte fokus på udsathed i Fredericia. Og derpå var ’Sommerrock med Kant’ født. ” siger medarrangør Jens Østergaard.

Sommerrock med Kant på Axeltorv skal sætte fokus på fællesskabet og cementere at Fredericia er en by for alle. Derfor byder dagen både på musik, aktiviteter for børn og familier, konkurrencer, samtalelounge og meget mere. Der bliver mulighed for fordybelse og der er chance for at lære nye mennesker at kende, fra overraskende vinkler.

”Det at deltagerne rent faktisk møder nye mennesker og snakker sammen om emner, som de ellers ikke ville have fået snakket om håber vi, i Strategi for Udsathed, kan være med til at sætte spot på, hvordan vi hver især kan bidrage til at Fredericia er en by for alle. ” siger projektleder i Strategi for Udsathed, Louise Gade Ellekrog.

Strategi for Udsathed vil være at finde i et telt på Axeltorv hele dagen igennem, hvor de sammen med alle sommerrockdeltagerne ser nærmere på, hvordan vi bliver endnu bedre til at efterleve ønsket om at være en by for alle, hvor fællesskabet er i højsædet. Det bliver blandt andet gennem dialog, videndeling og med fokus på det gode møde imellem mennesker.  

Sommerrock med Kant præsenteres af Axeltorv-Lauget i samarbejde med Café Axel, Strategi for Udsathed i Fredericia, Bobbie Bernie Nielsen og mange, mange flere. Der er nemlig allerede nu, mange aktører, der ønsker at bidrage til en festlig dag med et vigtigt budskab. Restaurantchefen på Axeltorv udtaler: ”Jeg er født og opvokset i Fredericia og for mig som caféejer er det helt naturligt at tage et socialt ansvar for mine medmennesker her i byen. På Axeltorv er der plads til alle, og det budskab vil jeg gerne være med til at udbrede”.

En anden, der er gået aktivt ind i arbejdet med at få Sommerrock med Kant til at blive til en realitet er den frivillige ildsjæl Bobbie Bernie Nielsen.

”Jeg har arbejdet med udsathed i mange år, et arrangement som det her skaber fokus på alt det vi kan, når vi bare rykker tæt sammen. Der er så mange ressourcer at hente i den her by og så mange, der gerne vil hinanden, det skal vi understøtte. Vi har nemlig alle et fælles ansvar for at tage hånd om udsatte borgere i de fællesskaber, der allerede eksisterer. ” siger Bobbie Bernie Nielsen

Vil du også hjælpe til, kan du enten støtte arrangementet ved at donere til Sommerrock med Kant på MobilePay: box83239. Eller kontakte tovholder Rickey Johnsen på mobilnummer 29 65 00 05. Pengene går ubeskåret til årets Sommerrock med Kant deltagerne.

Dagen byder på musik og underholdning fra kl. 09:00 – 15:00, herefter glider Sommerrock med Kant over i almindelig Sommerrock på. Arrangørerne håber på at deltagerne i Sommerrock med Kant bliver på Axeltorv og nyder resten af aftenen.