Kort Nyt

Sommeridrætsprogrammet er tilbage hos “Idræt i dagtimerne”

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Fra mandag den 5. juni ruller “Idræt i dagtimerne” deres sommeridrætsprogram ud igen. Der vil være et væld af forskellige aktiviteter til rådighed, hvor hver aktivitet vil være ledsaget af en instruktør eller en hjælper.

Programmet finder sted hver mandag og torsdag i Hannerup, aktiviteterne i Hannerup udføres i samarbejde med Fredericia Fag- og Firmaidrætsforbund. mens Fredericia Golfklub vil være vært for golf hver fredag. Derudover kan træningscenteret benyttes tirsdage, onsdage og fredage mellem kl. 9 og 14. Hver tirsdag i juni og august vil “Idræt i dagtimerne” også tilbyde gratis træning på Østerstrand, det oplyser Idrætsforeningen i en pressemeddelelse.

Aktiviteter der får pulsen op

Hvis du er interesseret i at få pulsen op, tilbydes der aktiviteter som “Puls på plænen” og Speedminton. “Puls på plænen” involverer forskellige former for motion afhængigt af den individuelle instruktør, hvor målet er at få pulsen op. Det kræver medbragt træningselastik samt måtte/liggeunderlag.

Speedminton er en ketchersport, der kombinerer elementer fra tennis og badminton, og kan spilles af alle. Der er ingen net involveret i Speedminton; det spilles i stedet med to firkanter, der hver måler omkring 5×5 meter og er placeret ca. 12,5 meter fra hinanden. Målet er at få bolden over i modstanderens firkant.

Afslappede og sociale aktiviteter

For dem, der foretrækker mere afslappede og sociale aktiviteter, tilbydes der spil som krolf, en blanding af golf og krocket, samt naturgolf, der minder om minigolf, men spilles i et ujævnt terræn, hvor naturen selv skaber udfordringer. Der tilbydes også Ribbegolf, også kendt som stigegolf, et sjovt spil, hvor man skal kaste en snor med en trækugle i hver ende mod en ribbe, med det formål at få snoren til at vikle sig rundt om tværpinden. Udstyr til disse aktiviteter kan lånes på stedet.

Sommerprogrammet byder bla. på golf hver fredag. Foto: Idræt i dagtimerne

Yoga-øvelser finder sted hver mandag fra kl. 9 til 10, hvor der arbejdes med øvelser, der fremmer både bevægelighed og styrke, med fokus på vejrtrækning, smidighed, muskelstyrke og afspænding. Torsdage fra kl. 9 til 10 er der intervalgang, en skånsom motionsform bestående af 3 minutters intervaller, der skifter mellem langsom og hurtig gang.

Hver torsdag fra kl. 11 til 12 er der desuden mobilitetstræning, hvor man arbejder med forskellige led i kroppen. Dette inkluderer styrke- og strækøvelser og udnyttelse af leddenes fulde bevægelighed, efterfulgt af et kvarter med hjernetræning, der arbejder med balance og koordinering.

“Idræt i dagtimerne” er et tilbud for alle, der har tid til at deltage i løbet af dagen. “Her lægger vi vægt på bevægelse, samvær og frirum for alle” fortælles der i pressemeddelelsen.