Læserdebat

Søren Haastrup: Scenen er sat af Byrådet

Af Søren Haastrup Løsgænger KV21

Desværre ser vi igen en sag, der viser, hvor lidt styr Byrådet har på, hvad Fredericianernes penge bruges på. Denne gang omhandler det ADP, der er et kommunalt ejet aktieselskab og stort set ejet af Fredericia Kommune og dermed Fredericianerne.

Desværre så er der også 20 byrådsmedlemmer, der ikke ser noget som helst problem i, at  ADP ikke er underlagt muligheden for, at man kan søge om aktindsigt. Faktisk for ganske nylig har de 20 stemt nej til Enhedslistens forslag om at åbne op.

20 medlemmer af Byrådet mener dermed, at det faktisk er helt ok, at det er mørklagt hvad helt præcist dine penge går til. 20 medlemmer af Byrådet synes faktisk, at det er helt okay, at Fredericianerne ikke kan søge om aktindsigt i, hvad millioner af deres kroner og øre bliver brugt på.

Tilbage i 2016 besluttede jeg mig for, at stille op til Byrådet med et ønske eller snarere et krav om mere åbenhed, gennemsigtighed og reel borgerinddragelse og desværre så har det siddende Byråd vist, at de ikke ønsker dette. Derfor stiller jeg mig selvfølgelig også til rådighed i forhold til det kommende kommunalvalg fordi ingen som i absolut ingen i det siddende Byråd har lyst til at knokle for åbenhed, gennemsigtighed og reel borgerinddragelse.

Når de her lorte sager kommer frem i medierne så står de klar ved håndvasken og lover mere åbenhed langt mere åbenhed. Vi hørte det, da teateret gik konkurs. Vi hørte det da den tidligere borgmester blev nødt til at gå, vi hørte det da meget af direktionen blev sendt hjem, den nye borgmester har været ude og proklamere det og vi hører det igen.

Et er dog ord, men noget helt andet er handlinger og til trods for vi igen og igen ser disse skeletter vælte ud og høre politikere fortælle om hvor lidt de vidste og hvor meget der skal laves om så sker der intet. 

Det er tydeligt de hverken har det politiske format eller lysten til at skabe disse ændringer. Det er tydeligt de er fanget i deres selvskabte politiske kultur. Det er tydeligt, at den af Byrådet opstillede scene desværre er af en sådan størrelse, at disse sager kan opstå og vi kan se dem igen og igen.

Det er underligt, at vi har et Byråd, der i den grad ikke ønsker at tage ved lære af deres fejl og tage ved lære af hvad lukkethed og manglende gennemsigtighed faktisk betyder.

Nu har jeg stået udenfor Byrådet og råbt på ændringer i de sidste 5 år og desværre så er vores siddende Byråd ikke af en sådan støbning, at de lytter til de råd de får med udefra. De kører deres helt eget show på en scene, hvor Fredericianernes penge tilsyneladende kan bruges på ting, der ikke er til gavn for Fredericianerne og hvor Byrådsmedlemmerne tilsyneladende ikke vil ændre på den sceneopsætning.

Så jeg har brug for din hjælp så jeg kan råbe op indefra, hvor de ikke bare kan sidde det overhørig. Jeg har brug for at komme ind i maskinrummet og standse det her vanvid.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv