SAMFUND

SØNDAG ER DER LANDSINDSAMLING TIL KRÆFTENS BEKÆMPELSE

Søndag 8. april går tusindvis af danskere på gaden for at samle ind til kræftsagen ved Kræftens Bekæmpelses landsindsamling. På Facebook vil tv-værterne Lene Beier og Thomas Skov stå i spidsen for et stort liveshow, der skal hylde både de mange danskere, der samler ind og dem, der donerer penge til kræftsagen.

Over 3000 frivillige

I 2017 var over 3.000 frivillige og ca. 27.000 indsamlere med til at samle 35,7 mio. kr. ind ved landsindsamlingen. Alle der er involveret i landsindsamlingen har en væsentlig andel i Kræftens Bekæmpelses indsats indenfor forskning, forebyggelse og patientstøtte – en indsats, der skaber håb og redder liv.

Vi vil gerne skabe sammenhæng mellem det fælles ønske om at bekæmpe kræft og den enkeltes grund til at være med i landsindsamlingen. Derfor er  der igen i 2018 mulighed for, at hver enkel indsamler kan vise sin grund til at samle ind. Alle indsamlere bliver opfordret til at skrive deres grund til at samle ind på et flag. Det kan f.eks. være: ”Jeg fik hjælp” – ”For min mormor” – ”Jeg kender for mange” – ”Jeg savner hende” – ”Et liv uden kræft”.

Uanset hvad den enkelte indsamler vælger at skrive, har vi alle sammen en grund, og Kræftens bekæmpelse håber, du vil være med til landsindsamlingen den 8 april 2018.

Se pressemødet i Fredericia nedenfor, og bliv klogere på, hvad indsamlede midler går til.

 

 

– Da jeg var 13 år, mistede jeg min mormor, som jeg var meget tæt på. Hun blev kun 56 år – det er ikke så meget ældre end, hvad jeg er nu.

Sådan fortæller tv-vært Lene Beier om sin mormors alt for tidlige død og fortsætter.:

– Jeg husker, at jeg cyklede hjem fra skole og direkte hen på hospitalet for at besøge hende. Men da jeg kom ind på stuen, var den bare tom …  Jeg vidste godt, at min mormor var kritisk syg, men ikke, at det var så alvorligt. Hendes død kom som et chok for mig, og jeg vil faktisk sige, at jeg siden den gang har været rigtig bange for kræft.

Kræftsagen betyder rigtig meget for Lene Beier, og hun var derfor hurtig til at sige ja til udfordringen med at lede danskerne igennem Kræftens Bekæmpelses store liveshow på Facebook søndag 8. april. Denne dag går op mod 28.000 frivillige fra dør til dør for at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og støtte til patienter og pårørende.

Frygten er, at det rammer

Ved sin side har Lene Beier en anden tv-vært, Thomas Skov, der lige nu er på turné med showet: ’Hva’ så nu?’ med komikeren Geo, der selv har været igennem et langt kræftforløb.

– Når jeg er ude sammen med Geo, så møder jeg rigtig mange unge mennesker, der enten har eller har haft kræft. Det er så modbydeligt at se, hvad den sygdom gør, og hvordan den griber voldsomt ind i også helt unge menneskers liv, fortæller Thomas Skov og fortsætter:

– Særligt efter at jeg selv er blevet far, berører de mange historier mig dybt. Min store frygt er, at det en dag rammer – værst af alt – min datter eller kone, men også mig selv. Derfor glæder jeg mig enormt meget til at være vært for Kræftens Bekæmpelses landsindsamling og være med til at fortælle en masse gode historier, siger han.

Lene og Thomas vil være på live fra kl. 15.30 i fire udsendelser på Facebook, der hver varer cirka 25 minutter. Her vil de tale med nogle af de mange danskere, der er med til samle ind, interviewe forskere, patienter og pårørende.

Begge værter har selv tidligere været ude med indsamlingsbøtten og haft gode oplevelser med det. De synes dog også, det kan være grænseoverskridende at banke på folks døre og bede om penge. Derfor er de begge fulde af respekt for de mange mennesker, der vælger at bruge deres søndag formiddag på at samle ind.

I ser ud over jeres egen næse

– Jeg har haft mine børn med ude at samle ind, og de gik vildt meget op i det. Jeg synes, det er vigtigt at lære børn om frivilligt arbejde, og når man går sådan en tur sammen, kan man ikke undgå at have nogle gode samtaler. Det giver samtidig en stærk fællesskabsfølelse at vide, at så mange mennesker lige nu står sammen om én sag, fortæller Lene Beier, og Thomas Skov supplerer:

– Jeg synes, det er prisværdigt, at så mange mennesker vælger at bruge en dag på at samle ind. Der er så meget, man ellers kan bruge sin søndag på, men tusindvis af mennesker vælger at se udover deres egen næse og bakke op om så vigtig en sag. Når nu jeg ikke selv kan komme på gaden, glæder jeg mig i stedet til at hylde de mange indsamlere og fortælle deres historier, slutter Thomas Skov.

Følg landsindsamlingen på Facebook

Søndag eftermiddag står i landsindsamlingens tegn på Facebook, når Kræftens Bekæmpelse sender live med nyt fra indsamlingen og interview med patienter, pårørende, forskere og ikke mindst nogle af de seje indsamlere.

Tv-værterne Lene Beier og Thomas Skov er værter ved liveshowet, som vi sender fra klokken 15.30 med fire udsendelser, der hver varer cirka 25 minutter.

I dagens løb får de to værter besøg af en række spændende mennesker, og de er ikke bange for at hoppe ud af værtsrollen og for eksempel dyrke gymnastik eller lade sig tjekke for modermærkekræft.

Der bliver en pause på cirka 20 minutter mellem hver udsendelse.

Se med på Kræftens Bekæmpelses Facebook-side.