FREDERICIA

Søndag: Cykelløb lukker GL. Lillebæltsbro i en kort periode

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Fredericia: Tour of Scandinavia påvirker trafikken fra Middelfart til Haderslev

Tour of Scandinavia, der løber af stablen i denne uge, kommer til Danmark i weekenden. Særligt søndagens etape forventes at have en indvirkning på trafikken. Efter starten i Middelfart skal rytterne ud på en 145 kilometer lang etape, der går over Gl. Lillebæltsbro og fortsætter til Kolding, med Haderslev som endelig destination.

Trafikrestriktioner

Ruten vil blive spærret løbende, typisk 10-15 minutter før rytterne passerer. Det forventes, at spærringen vil vare i alt 30-45 minutter. Vejdirektoratet opfordrer både tilskuere og øvrige trafikanter til at sætte ekstra tid af til rejsen og følge de aktuelle trafikråd.

Parkering og standsning

På løbsdagen er al standsning og parkering på kørebanen til fare eller ulempe, da feltet skal kunne komme sikkert frem. Det er dog tilladt at parkere langs vejene i yderrabatten ved siden af vejen, men ikke på kørebane, cykelsti eller fortov. Politiet vil vurdere, om en parkeret bil udgør en fare eller ulempe for cykelløbet og i så fald vil den blive flyttet.

Gode råd til trafikanter og tilskuere

For tilskuere:

  • Planlæg hvor du vil se løbet på arrangørens hjemmeside.
  • Find ud af, hvordan du kommer derhen og hvor du kan parkere.
  • Kør i god tid, da trafikken kan være påvirket.
  • Brug gerne cyklen eller den kollektive trafik, hvis det er muligt.
  • Søg aktuel trafikinformation på Trafikinfo.dk, før du kører.
  • Hold dig orienteret og hør P4 Trafik, mens du kører.

For øvrige trafikanter:

  • Forvent ekstra rejsetid, da trafikken vil være påvirket.
  • Søg aktuel trafikinformation på Trafikinfo.dk, før du kører.
  • Hold dig orienteret og hør P4 Trafik, mens du kører.

Vejdirektoratets trafikkort (trafikinfo.dk) giver en opdateret oversigt over den aktuelle situation på statsvejene, herunder eventuelle restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.

Tour of Scandinavia er en stor begivenhed, der tiltrækker både lokale og internationale tilskuere. Men det er vigtigt at huske, at sikkerheden kommer først, både for rytterne og for de mange mennesker, der vil være på vejene. Følg derfor altid den aktuelle skiltning og vejledning for at sikre en tryg og stor oplevelse for alle.