DanmarkC TV

Politik

Socialdemokratiet fyldte 150 – Det blev fejret

Torsdag var der lokal markering af Socialdemokratiets 150-års jubilæum.

Socialdemokratiet kunne 12/08 2021 fejre 150 årsdagen for partiets stiftelse.

Det foregår med arrangementer over hele landet og torsdag blev det også fejret lokalt i Socialdemokratiets partiforening i Fredericia.

“Vores lokale markering vil være med nogle kampagneaktiviteter om eftermiddagen og så er alle medlemmer indbudt til grillaften i Madsby Legepark” – udtaler Karsten Cordtz – kredsformand for Socoaldemokratiet i Fredericia.

Socialdemokratiet i Fredericia blev allerede stiftet i 1886 samtidigt med at industrien og jernbanen kom til byen. Det var især med udgangspunkt i cigar fabrikken I P Schmidt at partiet fik sin start.

Det var også her den første socialdemokratiske statsminister Thorvald Stauning arbejdede sin tid.

Fredericia fik sin første socialdemokratiske borgmester ved valget i 1921 og det var Frantz Hansen der blev valgt som borgmester ud af en byrådsgruppe på 10 medlemmer

Det var i en krisetid, umiddelbart efter 1. verdenskrig, at han blev borgmester og derfor var indsatsen mod arbejdsløshed og for bedre boligforhold et af hovedmålene.

Det skete blandt andet ved bygning af et alderdomshjem, mere end 1000 nye lejligheder i hans første periode, forbedring og udbygning vej og kloaknettet, byggemodning af grunde til boliger og industri samt en række andre initiativer der skulle forbedre levevilkårene for alle i byen

Siden valget i 1921 har der været 9 socialdemokratiske borgmestre i Fredericia kommune. De politiske mål er de samme i dag som de var dengang, men er nu tilpasset et moderne velfærdssamfunds ønsker og behov.

Kom med til den lokale fejring af 150-års fødselsdagen, når DanmarkC TV bringer et indslag fra festlighederne i NYHEDERNE – Lørdag.

Du kan også se indslaget her på siden, fra lørdag klokken 06:45.