FREDERICIA

Social- og Sundhedsskolen erhverver Uddannelsescenteret

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens erhverver sig det tidligere Uddannelsescenter på Mosegårdsvej i Fredericia Kommune. Skolen planlægger at slå dørene op til de nye lokaler i august 2024.

Den kommunale ejendom, som tidligere har været vært for Fredericia Kommunes Uddannelsescenter, er blevet købt af Social- og Sundhedsskolen for 18,1 millioner kroner. Dette køb er resultatet af et længerevarende ønske fra byrådet om at afhænde nogle af kommunens ejendomme, fortæller Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

“Vi er utroligt glade for at have fundet en passende løsning med Uddannelsescenteret, som Social- og Sundhedsskolen ser et stort potentiale i. Skolen har en væsentlig betydning for både byen og kommunen, og det giver god mening, at de nu samles med mange andre af vores uddannelsesinstitutioner i Erritsø,” udtaler borgmester Steen Wrist.

Tilpasning af bygninger inden indflytning

Bygningerne vil gennemgå nødvendige tilpasninger for at imødekomme skolens behov. Social- og Sundhedsskolen planlægger at overtage ejendommen i slutningen af 2023 eller starten af 2024, hvilket vil give tid til renovering og klargøring inden åbningen.

“Vi har i lang tid været på udkig efter det ideelle sted for vores fremtidige skole, og vi er meget tilfredse med at have fundet den bedste løsning for Social- og Sundhedsskolen FVH. Vi ser frem til at omdanne uddannelsescenteret til en topmoderne social- og sundhedsskole. Det er vigtigt for os, at skolen tilbyder de bedste mulige læringsmiljøer til eleverne, det fortjener de,” siger Søren Larsen, formand for skolens bestyrelse.

I fremtiden vil Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens uddanne ‘Varme hænder’ på den nye lokation i Erritsø på Mosegårdsvej. Foto: arkivfoto, DanmarkC TV

Placering åbner for nye samarbejdsmuligheder

Social- og Sundhedsskolens kommende placering i Erritsø vil også give mulighed for nye spændende samarbejder på tværs af forskellige uddannelsesinstitutioner.

Den lokale tilstedeværelse af uddannelsestilbud er af stor betydning for Fredericia. “Nærhed er en vigtig faktor, når unge skal vælge uddannelse, så jeg er meget glad for, at Social- og Sundhedsskolen har fundet deres kommende bygninger i vores kommune. At de samtidig bliver en del af det gode uddannelsesmiljø i Erritsø, er en ekstra bonus. Det er uden tvivl et plus for de studerende,” udtaler Pernelle Jensen, formand for Unge- og Uddannelsesudvalget. og fortsætter:

“Vi har brug for, at flere vælger at uddanne sig inden for plejesektoren, så det er positivt for os alle, at SOSU-skolen får et stærkt tilbud i Erritsø. Dette er med til at sikre, at vi også har kvalificeret social- og sundhedspersonale i fremtiden.” siger Jensen afslutningsvist i pressemeddelelsen.