Home Kultur Smag på Persillegartneriet lørdag den 17. september
Smag på Persillegartneriet lørdag den 17. september

Smag på Persillegartneriet lørdag den 17. september

0

Smag på Persillegartneriet lørdag den 17. september 

Det historiske gartneri ved Kringsminde inviterer alle til at smage på de gode grøntsager

 

I september bugner Persillegartneriet med lækre grøntsager, urter og frugt. Lørdag den 17. september kl. 10-16 inviterer persillegartnerne alle til en festlig dag, hvor man kan smage alt godt fra gartneriet. Karin´s Køkken og Kringsmindes frivillige vil sylte og koge af grønt og frugt i udekøkkenet – og lave efterårets suppe.

kringsminde_68-2

 

Andre aktiviteter

Ud over at smage på gartneriets lækkerier vil der i løbet af dagen være mange andre aktiviteter. På dagen viser persillegartnerne rundt i marken og drivhuset og fortæller historien om de små gartnerier, som tidligere fandtes i byerne, og som i folkemunde blev kaldt for ”Persillegartnerier”. Du kan også være med til at presse gartneriets æbler og smage på den fristpressede æblemost. Derudover lægger Elbodalens lelaug leer til, så du kan prøve kræfter med en le i æblelunden. Der er både børneleer og leer til voksne. Samtidig har du selvfølgelig mulighed for at købe nogle af de lækre grøntsager, frugter og blomsterbuketter, som gartneriet kan levere. Hos Fredericia Biavlerforening sælges lokalproduceret forårs- og sensommerhonning, og hos Børkop Vandmølle kan du købe friskmalet mel.

Det er muligt at købe både kaffe og kage til arrangementet.

 

Hvad er persillegartneriet

Persillegartnerne driver et 0,500 hektar stort frilandsgartneri med grøntsager, frugt og blomster som i gamle dage: helt uden sprøjtemidler og kunstgødning. Til gartneriet hører et stort drivhus og et arbejdsskur, som de frivillige gartnere selv har bygget med genbrugsmaterialer.

Du finder gartneriet ved Museumsgården Kringsminde, Kringsmindevej 9, Egeskov, Fredericia. Bus linje 6 går lige til døren.