Kort Nyt

Skrammelrockorkester: – I år gør vi noget, du aldrig har set gjort før

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Lørdag den 9. marts byder det fredericianske skrammelrockorkester Padlock Chain indenfor på Tøjhuset til en god gang rock, hygge, gags og pjank

Nej, ikke Gnags, men gags, sjov og løjer. Eller måske, hvem ved?

I har jo gjort det mange gange efterhånden. Kan I blive ved med at finde på nye elementer til jeres “hjemmebane-koncerter”, som du kalder dem?

– Ha-ha! Vi er ikke for fine til at gentage en vits, eller spille nogle af de samme numre. Gentagelsen kan altså også etellerandet – sådan er det jo med traditioner. Men vi har skam altid noget nyt med. Det kan være en variant af noget traditionelt, eller en helt ny og gakket ide. I år har vi både noget med, som folk måske kan huske fra nogle år tilbage. Men vi har også planlagt et par elementer, som publikum helt sikkert aldrig har oplevet nogensinde før, lyder svaret fra Padlock Chain forsangeren, Peter Friis Autzen.

Padlock Chains hjemmebane-koncerter vender entreen på hovedet: Publikum får penge for at komme. En femkrone i hånden til hver eneste.

– Dengang vi begyndte på det, troede vi faktisk ikke, at der ville komme nogen. Men det gjorde der – og så fangede bordet. Og siden har vi ikke rigtig kunnet vænne os af med det her koncept. Når noget er så befriende skørt, skal man jo ikke vænne ryggen til det. Lad os dyrke det skøre, siger jeg bare, fortæller Peter Friis Autzen.

Padlock Chains forsanger overrækker biografbilletter til Krisecenter for mænds formand Bo Alex Lundgreen, betalt med de pureste femkroner efter en af bandets koncerter sidste år. Foto: Padlock Chain

De sidste par år har publikum doneret deres femmere i en potteplante i Tøjhusets indgangsparti.

– Det har vi faktisk aldrig bedt folk om at gøre. Og vi har brugt alle pengene til velgørenhed. Med gavmild hjælp fra Panorama Biografen har vi brugt pengene til fribilletter, så beboere på byens to krisecentre kan gå i biografen med deres børn. Det har bragt glæde til folk, der har brug for et par timers hygge og flugt fra en tung virkelighed. Så selvom rock for os handler om sjov og fest, er der også noget andet i det. Det gør mig glad helt ind i midten – og der er faktisk temmelig langt ind til min midte, siger Peter Friis Autzen.

Uden mulighed for at købe billetter på forhånd, samles en lang række fans hvert år i kø udenfor Tøjhuset, hvilket bidrager positivt til både venskabsudvikling og baromsætningen.

– Begge dele gør os glade. Vi vil gerne give vores beskedne hånd til kulturudbuddet. Og vi vil også gerne give en hånd til, at folk har god tid til at hyggesnakke med nabobordet. Vi ved, at venskaber er opstået der. Faktisk har vi ligefrem oplevet, at kærligheden er opstået i salen. Et par mødte hinanden til en af vores hjemmebanekoncerter – og blev gift på koncert-dagen året efter. De mødte op i køen med deres bryllupsselskab og holdt deres fest i salen. Sikke en ære for fire skrammelrock-tosser som os!, siger Peter Friis Autzen.

Her poserer fire – lidt – yngre skrammelrockere i det herrens år 1995, eller 96′ sådan ca. Foto: Padlock Chain

Padlock Chain er fire venner, der begyndte at spille sammen i 1995 – eller deromkring. Det er Christian Mørch på trommer, Kenneth Madsen på bas og kor, Lars Dreyman på guitar og kor samt Peter Friis Autzen på sang og mundharpe.

Koncerten på Tøjhuset er lørdag den 9. marts og begynder klokken 21. Dørene åbnes klokken 19:30.

Padlock Chain på scenen - Forbered dig på en aften fyldt med overraskelser, Foto: PR-foto