Kultur

SKOLERNES SKAKDAG: STØRRE HVERT ÅR

Det startede i det små med 1.365 elever fra Syd- og Sønderjylland. Siden da er Skolernes Skakdag blevet et nationalt giga-event, og når hjernens årlige motionsdag til næste år løber af stablen for ottende år i træk, forventes det, at over 300 skoler og mere end 50.000 elever sætter sig til brættet.Siden Skolernes Skakdag blev afholdt for første gang i 2011, er der hvert år blevet slået deltagerrekord. Den 9. februar i år var hele 47.921 elever fra 284 skoler med. Til næste år forventer Dansk Skoleskak, at flere end 50.000 elever fra hele Danmark finder bræt og brikker frem til en dag i hjernegymnastikkens tegn.

Mads Jacobsen, generalsekretær, Dansk Skoleskak:

I 2011 fik vi hos Dansk Skoleskak idéen om at skabe en dag, hvor skoler fra hele landet samles om skoleskak som en sjov og lærerig aktivitet. Efter knap et årti med den ene deltagerrekord efter den anden, er vi er utrolig stolte af, at det, for mange skoler, er blevet en fast tradition at deltage i Skolernes Skakdag.

Et årshjul af aktiviteter   

Selvom Skolernes Skakdag afholdes samme dag i hele landet, dækker navnet over et årshjul af aktiviteter. Det gælder fx de populære aktivitetslederkurser for lærere og pædagoger samt den såkaldte PLAYMASTER-uddannelse, der er for skolernes ældste elever. Skolernes Skakdag afsluttes hvert år med en Landsfinale, der i år tiltrak hele 1.250 elever. På én og samme tid spillede de i alt 3.000 skakpartier om titlen som ’Årets Skakskole’. 

Tilmelding åben

Dansk Skoleskak har nu åbnet for tilmeldingen til Skolernes Skakdag 2019, hvor alle medlemsskoler kan være med.

Skolernes Skakdag 2019 arrangeres af de lokale skoler i samarbejde med Dansk Skoleskak og partnerne Spar Nord Fonden og Politiken.

Hvad      Skolernes Skakdag 2019

Hvor      300+ skoler i hele Danmark

Hvornår Fredag den 8. februar 2019