Politik

Skal der være ungdomsdemokratisk debat i Ungdommens Hus? Byrådet siger nej

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Enhedslisten havde ved Cecilie Roed Schultz sat emnet til debat på onsdagens byrådsmøde.

Af forslaget fremgår det, at der tidligere har været politiske debatter og nærmere tilhørsforhold til Ungdommens Hus, men af denne aktivitet blev stoppet af byrådet i 00’erne.

Med byrådets fritidspolitik fra 2021 mener Cecilie Roed Schultz, at tiden er und til, at alle politiske partiers ungdomsorganisationer kan mødes i Ungdommens Hus, og holde både debatter og møder. Cecilie Roed Schultz mener også, at det vil være med til at sikre bredde og diversitet i brugergruppen.

Se debatten om ungdomspartier på Ungdommens Hus her. Video: DanmarkC TV

Venstre mente i stedet for det stillede forslag, at Kulturkasernen kunne bruges til dette formål, og stillede et ændringsforslag om det. Vi er ikke forskrækkede over de unge, lød det fra Venstre, og det vil være mega synd hvis der sker en sammenblanding, lød det fra Pernelle Jensen. Ungdommens Hus er et pædagogisk ungdomstilbud, og ikke et politisk hus.

SF mente, at det var det mest naturlige at samle ungdommen i Ungdommens Hus, for hvor skal det ellers være. Mente at det var så enkelt, at det må være svært ikke at bakke op om.

Uden for partierne mente Karsten Byrgesen, at det er rigtigt at der skal findes et sted hvor de unge politikere kan mødes. Ungdommens Hus skal blive ved med at være hvad det er, og kunne dermed støtte Venstres forslag om at lade kulturkasernen danne rammen om den politiske ungdomsorganisationer og arbejde.

Konservative kunne godt tænke sig, at beslutningen blev baseret på noget mere konkret. For os er det vigtigt, at vi finder et sted hvor ungdomspartierne får et fast sted at være. Hvordan det skrues sammen ville K ikke fastsætte, men pegede på det vigtigste af de unge kunne være sammen. Det skylder vi de unge mennesker, mente Tommy Rachlitz Nielsen.

For Venstres ændringsforslag stemte V, S, K, DF og Karsten Byrgesen.

For Enhedslistens forslag stemte SF, EHL, mens resten af byrådet imod, hvorfor forslaget ikke blev vedtaget.