FREDERICIA

Sidste nytårsparole: Taler, vemod og en tur down memory lane

Fredericia Brandvæsen afholdt lørdag den sidste nytårsparole. Fra 1.januar overgår beredskabet til det nye Trekantområdets Brandvæsen.

Lørdag var alle frivillige, ansatte og samarbejdspartnere ved Fredericia Brandvæsen, samlet til nytårsparole – for sidste gang. Beredskabet overgår den 1.januar 2016 til Trekantområdets Brandvæsen, der er et nyt fælles beredskab for Middelfart, Fredericia, Vejle, Kolding, Vejen og Billund kommuner. Det nye store fælles beredskab, får et budget på ca. 75 mio. kr., og kommer til at råde over 20 stationer og ca. 500 medarbejdere.

Ved Nytårsparolen talte Borgmester Jacob Bjerregaard Jørgensen, Vicepolitiinspektør Peter Balsgaard og Beredskabschef Kaj Petersen.

Efter talerne og brunch, var det tid til et tilbageblik på højdepunkterne i de sidste godt 100 år – IMG_6363som selvstændigt kommunalt brandvæsen.  Den pensionerede brandmand Hans Dal, underholdte ved nytårsparolen med sjove anekdoter og et billedgalleri, der var nøje tilrettelagt og et værdigt farvel til “Fredericia Brandvæsen” og goddag til “Trekantområdets Brandvæsen”.

Hans Dal berettede om nogle af de store indsatser, som Fredericia Brandvæsen har deltaget i i de sidste godt 100 år. Her i blandt var et stort udslip på det tidligere Kemira, hvor hele byen har hyldet ind i en gul gifttåge, og et mindeoplæg om en kollega der omkom under tjeneste.

Du kan se et indslag fra Fredericia Brandvæsens sidste Nytårsparole – på DanmarkC TV  – mandag d. 4. januar 2016

hOyUWoj717Y