FREDERICIA

SF : KOMMUNEN SKAL GÅ FORREST

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Skærmbillede 2014-09-30 kl. 18.43.15Valg til repræsentantskabet for Trefor – forslag fra SF til byrådsmødet den 06.oktober

SF foreslår, at byrådet tager en grundig diskussion af valghandlingen forud for valget til Trefors repræsentantskab i november 2014.

Det forbrugerstyrede selskab, forsyningsselskabet Trefor afholder valg til repræsentantskabet i november 2014 og efterfølgende valg blandt repræsentantskabet til bestyrelsen for selskabet.

Sidste frist for at opstille som kandidat til repræsentantskabet var torsdag den 25. september 2014. Den 3. oktober 2014 får kandidaterne besked på om deres kandidatur er blevet godkendt af Trefor. Der skal vælges 122 medlemmer for 4 år.

Den 24. oktober 2014 annonceres og offentliggøres hvem der er kandidater til repræsentantskabsvalget i Trefor.

Selve valgafstemningen er elektronisk og foregår over 15 dage i november 2014.

Valget foregår i 5 kredse under Trefor; Vejen, Kolding, Middelfart, Vejle og Fredericia.

Der udsendes en stemmeseddel pr. installationsnummer/måler. jf. valgreglernes pkt. 4.2.

Det lyder umiddelbart demokratisk, men er det nu også det?

Denne valgregel betyder, at virksomheder med mange målere, får tilsendt mange stemmesedler – herunder Fredericia Kommune, som får tilsendt rigtig mange stemmesedler.

I Fredericia kommune har praksis været at stemmesedlerne blev fordelt til byrådsmedlemmerne, som så kunne give dem videre til den eller de kandidater de støttede.

Det betyder at der ved selve valget sidder kandidater ved computeren og afgiver rigtig mange stemmer på sig selv. Man må formode at hovedparten af repræsentantskabet bliver valgt på denne måde og derfor er der formentlig grundlag for en revitalisering af den måde store forbrugere, takler deres valghandling på.

SF er bekendt med, at det er Trefor som fastsætter, hvordan valghandlingen skal foregå, og derfor er vi helt bekendt med, at byrådet kun kan tage en debat om, hvordan byrådet håndterer de mange stemmesedler, som de selv er ansvarlige for.

Fredericia kommune kunne måske blive den storforbruger, som går forrest i demokratiseringen af valgprocessen i Trefor – når nu Trefor ikke selv har villet ændret reglerne for valghandlingen – fortæller Jane Findahl (SF)