Politik

Seniorrådet satte alle kræfter i at lave et objektivt høringssvar

Af Theis Søndergaard - ths@danmarkc.tv

I forbindelse med høringsfasen for budget 2024, kom der mere end 400 siders høringssvar ind til kommunen – et af den var et særdeles velovervejet og objektivt høringssvar fra Seniorrådet

I forbindelse med udformningen af budgettet for 2024 har Seniorrådet i Fredericia aktivt deltaget ved at indsende deres høringssvar. Det bemærkelsesværdige ved seniorrådets tilgang til denne proces er deres objektive og grundige tilgang til at forstå, at besparelser kan være uundgåelige, men også at prioritere de områder, der ikke bør ofres.

Seniorrådets høringssvar er udformet med nøje overvejelse og fokuserer på at anerkende behovet for besparelser. Rådet har klogt valgt at identificere og prioritere områder, hvor de ser, at besparelser ville have mindst indvirkning og derefter gradvist bevæge sig mod de områder, hvor de anerkender, at besparelser muligvis er nødvendige.

Denne strategi giver et tydeligt billede af seniorrådets engagement i at finde løsninger, der både tager hensyn til kommunens økonomiske udfordringer og bevarer de tjenester og programmer, der er afgørende for ældre borgere.

DanmarkC TV havde den fornøjelse at have Søren Larsen (S) i studiet til en kort samtale om vigtigheden af at indsende høringssvar og blive hørt. Som det er blevet tydeligt demonstreret med seniorrådet, kan aktiv deltagelse i budgetprocessen være afgørende for at påvirke beslutningstagere og sikre, at ændringer reflekterer fællesskabets behov og bekymringer.

Du kan se tv-indslaget øverst i artiklen.

Søren Larsen (S) fortæller om hvor vigtigt det er i en budgetproces med høringssvar. Foto: DanmarkC TV