VEJLE

SEND EN FLASKEPOST AF STED

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

En fem meter lang flaskepost har den sidste måned ligget og skvulpet rundt i Vejle Fjord ud for Albuen. Den 14. september er det tid til at sende flaskeposten af sted ud på sin videre færd i vandkants Danmark.


Interessen for den fem meter lange flaskepost med titlen ”To Remind” har været stor. Rigtig mange har været forbi enten Albuen eller Vejle Bibliotek og skrive en seddel med deres håndskrift eller et længere brev, der skal med flaskeposten på dens videre rejse. Hvis ikke du har afleveret dit bidrag endnu, kan du altså stadig nå det – sidste chance er ved Albuen i forbindelse med Naturens dag den 14. september.

Kl. 16 samler et stort træskib flakseposten op og sætter kurs mod nye kyster. En perfekt afslutning og smuk oplevelse i forbindelse med Naturens dag. Kunstner bag projektet Vibeke Nørgaard Rønsbo opfordrer forældre og bedsteforældre til at komme forbi med børnene eller børnebørnene:

– Det er altid en helt særlig oplevelse sammen med børn og voksne at gå på ‘sporjagt’ i et værk som ‘To Remind’. Der er så meget eventyr og mulighed for en rigtig god dybde i samtalen. Og oftest er det meget store eksistentielle ting, der kommer frem, når vi efterfølgende skal lave den fælles flaskepost, med deres budskab til verden, siger Vibeke Nørgaard Rønsbo.85b198_Flaskepost_udstilling_p_Vejle_Bibliotek

Flaskeposten er et symbol på langsomheden. Et minde om en tid, der ikke er mere. Og projektet sætter blandt andet fokus på digitaliseringen og den forandring, vi oplever i vores samfund. Måske lidt det samme, som Naturens dag er med til. I dag tilbringer vi nemlig ikke nær så lang tid ude i vores skønne natur, som vi gjorde tidligere. Der skal derfor lyde en opfordring til at komme ud og nyde den til Naturens dag 14. september – se hele programmet på oplevvejle.dk

Send din egen flaskepost

Den 14. september skal vi også lave vores egne flaskepost med et tænksomt budskab og sende af sted mod nye horisonter – hvis det er muligt på dagen:

– Særligt spændende kan det være om vind og vejr muliggør at sende flaskeposterne af sted, for hvad er det lige, der bestemmer, om flaskeposten kan komme af sted? – også det får vi snakket om, siger Vibeke Nørgaard Rønsbo.

Flaskeposten har ligget ud for Albuen siden 3. august. Men hvor er næste destination? Flaskeposter er jo som regel uforudsigelig og afhænger af vind og vejr, men slutdestinationen for denne flaskepost er altså sikker. Enden på rejsen bliver i 2017, når Aarhus under titlen ’Rethink’ skal være kulturhovedstad. Her udstilles de mange breve og håndskrifter, der er blevet indsamlet på flaskepostens rejse.

Skærmbillede 2014-08-03 kl. 22.25.04