Home FREDERICIA Send bare regningen til Fredericia
Send bare regningen til Fredericia

Send bare regningen til Fredericia

0

Kommunen har i årevis betalt på udokumenteret grundlag

De interne afdækninger skulle undersøge Fredericia Kommunes samarbejdsaftaler med lokale nyhedsmedier, et lokalt eventbureau samt indholdet af projektet ‘Byforum’.

I forhold til det ene lokale medie fandt afdækningerne, at kommunen på udokumenteret grundlag over nogle år har udbetalt over en million kroner.

Aftalen med det andet lokale medie kom ikke i udbud da den passerede 1.6 millioner kroner. I de interne afdækninger står:

“Det vurderes, at der ikke har været foretaget en vurdering af, hvorvidt de samlede annonceringsydelser til et medie skulle konkurrenceudsættes. Det kan derfor ikke konkluderes, om udbudsreglerne har været overholdt.”

Om det lokale eventbureau finder de interne afdækninger, at bureauet siden 2019 systematisk har modtaget 1 million kroner årligt, uden nogen samarbejdsaftale. I de interne afdækninger står der:

Der er heller ikke senere indgået og underskrevet en samarbejdsaftale, ej heller tilhørende underaftaler. Der er i stedet, på et møde, indgået en mundtlig aftale om, at regningerne skulle være så specifikke, at Fredericia Kommune kunne se, hvad man fik for pengene.

Men hvordan har man overhovedet kunne bære sig afsted med den slags? Borgmester Steen Wrist understregede på fredagens pressemøde, at der er tale om en lille gruppe i den absolutte topledelse i Fredericia Kommune som ikke har været deres opgave voksen. I et opslag på Facebook skriver han:

“Det her handler om ganske få personer i den absolutte topledelse, som har forvaltet deres mandat meget kritisabelt. De personer er ikke i kommunen mere.”

DanmarkC TV tog derfor kontakt til Nye Borgerliges Karsten Byrgesen og Alternativets Søren Haastrup for at høre hvad de tænker om måden pengene er forvaltet på hos Fredericia Kommune.

Ellers kan du se indslaget herunder på lørdag klokken 10:

Du kan læse de interne afdækninger:

Husk at holde dig opdateret på: http://www.DanmarkC.TV

Du kan også følge os på: http://www.YouTube.com/DanmarkCTV