HERSLEV

Sara modtog et telefonopkald: Kan du have fem Ukrainske flygtninge boende?

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Herslevs Sognepræst har fem Ukrainske flygninge boende på ubestemt tid. Hun mener at vi alle skal hjælpe så godt vi kan

For 10 dage siden, ringede Saras telefon. I den anden ende var en herboende Ukrainsk mand, der had omveje havde hørt, at hun havde plads på gåden – og ikke mindst i hjertet, til at have nogle Ukrainske flygtninge boende. Sagen var den, at de fem Ukrainere var kommet til Danmark med tog. Nu stod de på Københavns Hovedbanegård og vidste ikke hvad de skulle gøre – personen de skulle have boet midlertidig hos havde pludselig trukket sit tilbud om kost og logi tilbage. Sara og hendes mand var ikke i tvivl – de ville gerne hjælpe de fem Ukrainere, og samme aften hentede Sara de fem flygtninge på Fredericia banegård.

Nu er der gået 10 dage, og medborgerne i Herslev har vist stor gestus og har doneret alt lige fra tøj til legesager. Men det er svært for Ukrainerne at tage i mod de store åbne arme. De er vant til at klare sig selv og havde et helt almindeligt liv indtil Putins soldater sendte bomber og missiler ind over deres land. Nu var de pludselig flygtninge. Deres mænd, fædre og brødre har de måttet efterlade i det krigshærgede land.

Sara der til dagligt er sognepræst i Herslev Kirke, har brugt meget tid på at lytte til Ukrainernes beretninger og bare været til stede for dem. Mange af de ting der er blevet doneret til dem, har de haft svært ved at tage i mod, og når Sara spørger om der er noget de mangler, så er svaret blot nej nej, vi mangler ikke noget. Alt hvad de fem Ukrainske flygtninge havde med på flugten var en enkelt kuffert tilsammen.

Sognepræsten Sara har besluttet sig for, at hjælpe de fem Ukrainere med at etablere et netværk, og hun har derfor undersøgt hvor der i givet fald er andre Ukrainske flygtninge i nærheden. I den kommende weekend har hun sat en kaffeaftale op med de Ukrainske flygtninge der er i området – nu skal de mødes og have mulighed for at tale sammen og forhåbentligt danne et netværk med hinanden.

Sara er en helt særligt menneske. Hun ønsker ikke at fremhæve sig selv, men sætte fokus på at fjerne den sidste tvivl hos andre, der overvejer at åbne deres hjem for Ukrainske flygtninge. Sara fortæller endvidere, at de har den sødeste familie boende og deres besøg her er – trods de meget frygtelige omstændigheder – til glæde for både deres og hendes familie.

Se et nyhedsindslag på DanmarkC TV, i NYHEDERNE lørdag.

Tv-indslaget kan også ses her i artiklen, fra lørdag klokken 07:00.

Se sendetidspunktet i TV-Guiden nederst på siden.

Følg DanmarkC TV på facebook og få besked når der er lokale historier og tv-indslag.