VEJLE

Samtlige betjente i Vejle erklærer mistillid til politidirektør Jørgen Abrahamsen

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Kun tillidsfolk mødte op til møde med politiledelsen!

Nedlæggelsen af Specialpatruljen, der kom i mediernes søgelys efter udsendelsen på DR “Forfulgt af politiet?” og flere artikler i Politiken, har medført betjentenes vrede, og en beslutning de kalder “utilgiveligt”.

Det fremgår af en mistillidserklæring, der er underskrevet af tillidsfolkene ved politistationen i Vejle, og som omfatter alle ansatte.

Alt i alt har hele forløbet været så kritisabelt og uskønt håndteret med helt åbenlyst manglende evner til at lede og bakke personalet op i modgang. På den baggrund har alle ansatte på politigården i Vejle erklæret deres mistillid til vores politidirektør,” fremgår det af brevet, skriver DR.dk.

To begrundelser
Den mistede tillid til politidirektøren skulle også være begrundet i, at der findes to begrundelser for at lukke Specialenheden. Offentligheden fik at vide, at “Det er helt centralt for os, at borgerne kan have tillid til politiet, og vi sætter en stor ære i at løse alle vores opgaver med høj faglighed, empati og etik,” og Jørgen Abrahamsen forsatte: “Forløbet omkring politikredsens Specialpatrulje, og de episoder, som vi senest har set, rokker desværre ved den tillid.”

Internt var begrundelsen, at enheden blev lukket for at passe på medarbejderne, referer DR.dk tillidsfolkenes mistillidserklæring for. “Passe på”, fordi flere politifolk ved navn og foto, samt deres familier, var blevet “hængt ud” på blandt andet sociale medier.

Politiforbundet
Politiforbundets lokale bestyrelse, rejser også kritik af politidirektøren. I brevet er der også kritik af mediernes dækning, og det er særligt DR og Politikken der sigtes til:
Det står klart for alle, at den overordnede journalistiske vinkel i pressens dækning af politiets arbejde i Vejle har været at skabe en følelse af, at Specialpatruljen i Vejle var et egenrådigt tæskehold, som tillige havde forvoldt en ung drengs forsvinden og sandsynlige død, lyder det i brevet.”

Betjente blev væk fra møde
Politiledelsen indkaldte til møde med politifolkene, men kun tillidsfolkene mødte op. De mener, skriver flere medier, at det ikke er muligt at genoprette tilliden til politidirektøren, og ser den manglende mødedeltagelse som et stærkt signal til ledelsen af Sydøstjyllands Politi.

Hvordan konflikten internt i Sydøstjyllands Politi vil blive håndteret vides ikke. En udtalelse er det ikke muligt at få, idet Kommunikationsafdelingen er lukket for weekenden!