DanmarkC TV

Home FREDERICIA Samarbejdsaftale skal sikre ledelsen af krisecenter
Samarbejdsaftale skal sikre ledelsen af krisecenter

Samarbejdsaftale skal sikre ledelsen af krisecenter

0

Social- og Beskæftigelsesudvalget har godkendt en revideret samarbejdsaftale med Krisecentret for mænd

I forbindelse med vedtagelsen af budget 2020 blev det besluttet at støtte krisecentret for mænd for at sikre ledelsen af centret. Derfor har Social- og Beskæftigelsesudvalget på deres seneste møde godkendt en revideret samarbejdsaftale med krisecentret. 

”Vi værdsætter det gode samarbejde med krisecenteret og aftalen udgør et godt fundament for vores videre samarbejde.  Krisecenteret for mænd har gennem mange år tilbudt ophold og hjælp til mænd i krise, og vi indgik den første samarbejdsaftale med krisecentret i 2013. Denne aftale har vi nu revideret og godkendt, så ledelsen af centret bliver sikret”, siger Inger Nielsen, medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget. 

Krisecentret for mænd er et landsdækkende krisecenter for mænd, og de modtager derfor mænd fra hele landet. Oftest er der dog tale om mænd fra Fredericia. Krisecenterets formål er at tilbyde et sikkert og anonymt ophold for mænd i krise og eventuelt deres børn. Samtidigt tilbyder krisecentret hjælp til centrets beboere i form af krisehjælp, støttende samtaler, personlig rådgivning og socialfaglig behandling.

”Der er tale om mænd, der er kommet i deres livs krise på grund af skilsmisse, eller som har været udsat for fysisk eller psykisk vold. Krisecentret hjælper og vejleder mændene, der ellers ville have svært ved at finde ressourcer til at komme videre i deres liv, og det synes jeg er meget prisværdigt”, siger Peder Tind, formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget. 

Krisecentrets interne registreringer viser, at en overvejende andel af beboerne på centret kommer fra Fredericia, og Social- og Beskæftigelsesudvalgets godkendelse af samarbejdsaftalen understreger, at stedet er til gavn for både mændene og for Fredericia Kommune.

Fakta

I forbindelse med vedtagelsen af budget 2020 blev der afsat yderligere 200.000 kr. til krisecentret med henblik på at sikre ledelsen.

Krisecentret har mellem 20 og 25 personer boende pr. år. Det er mænd fra 18-års alderen og opefter med deres eventuelle børn eller børn i samkvemsordning.